КОМУНИСТЪТ-АНТИКОМУНИСТ

plevneliev-lakej-4

Има и такива. За съжаление, днес те не са никак малко. За това трябва да уточним кой ще е във фокуса на нашия поглед. Става въпрос за това нещо, което някой през май 1964 година в град Гоце Делчев нарекъл Росен Асенов Плевнелиев. Средното си образование получава в елитната Природо-математическа гимназия в Благоевград. Редовната си военна служба в Школата за запасни офицери в гр. Плевен и в Изчислителния център на Генералния щаб на БНА в гр.София. Като студент в МЕИ „Ленин” става член на БКП и е избран в ръководството на ППО в института.  (За по-младите уточнявам, способни момичета и момчета имаше много, защото нашата тогавашна образователна система ги осигуряваше, но не всеки можеше да попадне в ШЗО и да работи в Изчислителния център на ГЩ на БНА. А да станеш член на БКП като студент, направо влизаше в графата – изключително ценен кадър, защото приоритет за влизане в партията се даваше на прогресивните членове от работническата класа, която беше на власт тогава, поне се предполагаше, че е така. За интелигенцията не беше така лесно да влезе в щаба на народния фронт, а той влиза в него като студент. Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника). Както виждате това нещо е било много онеправдано от т.н. „тоталитарна” система на комунизма (за която всеки политически идиот или полу-идиот има свое мнение и за която няма никакво научно основание и обосновка).

Тогава как да си обясним яростния му антикомунизъм и русофобия? Как да си обясним  посмъртно връчените от него ордени „За гражданска заслуга” – първа степен, на 30 участници в Горянското движение и дава поръчка на италианец за издигането на техен мемориал? (За сведение на по-младите: „Горянското движение” е профашистко, буржоазно, космополитично движение, разнородно по своя състав, в което влизат офицери от монархо-фашистката власт, извършвали престъпления срещу отделни представители и групи на народа, бягайки от възмездието на Народния съд, те минават под разпореждането на действащата в Гърция марионетна англо-американска фашистка власт. След това към тях се присъединяват разбитите орди от врагове на българския народ и социализма, които имат дълбоко класов, експлоататорски корен, което действа някъде до 1958 година, и срещу което дават младия си живот много свидни български чеда).

Как така, макар и бивш комунист – сега яростен антикомунист, каква е тази метаморфоза, къде е причината?

Да се опитаме да отговорим на тези въпроси.

Повече от очевидно е, че той е от тези „парфюмирани комунисти”, синове и дъщери на бившата партийна и стопанска номенклатура, които приватизираха социализма в тяхна частна собственост, които заради своето собствено благополучие биха предали и продали „майка си и баща си”. За познанията му по марксизъм-ленинизъм не си заслужава да говорим, в тая част той е пълен профан. Както се вижда за плевелът Плевнелиев се е появила благодатна почва и още през 1990 година основава и развива фирмата си „Ирис Интернешънъл” АД – първата строителна фирма в България. Получава много апетитни поръчки в Германия и България. „През 1994 г. основава и управлява „Лин България” ООД, фирма специализирана в сухо строителство. След 1998г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания „Лиднер” („Линднер Ирис Имобилиен”, Ирис Интернешънъл, „Линднер България”, „Линднер Имобилен Мениджмънт”) работеща в областта на разработването, управлението и инвестициите в недвижими имоти. Ръководи най-големия проект на компанията в страната – Бизнес парк София. Започнат през 1999г. той е най-големият частно финансиран проект в областта на недвижимите имоти в България и сред най-големите бизнес паркове в Югоизточна Европа. През 2003г. е започнат и проектът Резиденшъл парк София – жилищен комплекс в близост до Бизнес парк София.

От 2007г. е член на управителния съвет на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България”. През същата година става член на борда на директорите на „Американската търговска камара” и член на настоятелството на фондация „За нашите деца””(УикипедиЯ).

Както се забелязва, изключително наситена, за кратък период от време, буржоазно-капиталистическа биография. Биография, която на дело ни показва трансформацията на научния работник-„комунист” в капиталист. От предложения по-горе цитат се вижда кои са неговите чуждестранни благодетели и за това не бива да ни учудва неговата животинска русофобия.

Мисля, че вече е ясна метаморфозата на Роско. „Старите” идеи са неподходящи за капиталиста Плевнелиев, напротив те показват класовата същност на метаморфозата му, обясняват същността и посоката на „прехода” му. За това той и такива като него възприеха на въоръжение идеите на заробващия либерализъм. Една и най-идиотската от тях, е буламачът наречен пренаписване на историята. Ето защо няма нищо чудно в това Плевнелиев да търси в горяните, както казва народа, „под вола-теле”.

Милчо Александров

Tags: ,