НОВОГОДИШНО

kart2018

  Измина  почти една година от последните парламентарни избори. Сега вече можем да направим равносметка какво постигнахме като народ през това време под ръководството на ГЕРБ и Обединените „патриоти” /управляващите/ и тайната, но очевидна подкрепа на „Воля”, и беззъбата уж опозиция на БСП и ДПС. Сбъднаха ли се нашите надежди, постигнахме ли това, което искахме?

Ако отворим торбите с предизборните обещания на управляващите, няма да ни стигнат два вестника да ги изброим. Но нито държавните субсидии, разбирайте народните пари, давани на парламентарните партии, бяха премахнати, както обеща Б.Борисов, нито минималните пенсии и заплати бяха увеличени според обещанията, дадени от „патриотите”. Тук изобщо няма да се спирам на това какви още искания имахме, защото и те ще попълнят  страниците на поне два вестника. Вместо това получихме по-високи цени за ток, вода /два пъти увеличавана цена през годината/ парно, транспорт, правни и общински услуги и прочие.

От радио и телевизия едни и същи лица /мутри/ ни пожелават весела Коледа и щастлива Нова година. Хайлайфът и политическият „елит”, което е почти едно и също, се надпреварват да ни покажат колко благоразположени са към обикновените хора, провеждат така наречената „Българска Коледа” – едно благотворително мероприятие за децата в нужда, на което събират пари и се хвалят след това колко са щедри. Но ако се замислим, ще разберем, че това не са техни пари, това са пари, измъкнати от джоба на трудещите се българи, които с пот и кръв са ги изкарали. Тези „щедри” благотворители с чужда пита помен правят.

Но каква весела Коледа и щастлива Нова година ще имат възрастните хора, които се топят като пролетен скреж по керемиди, които са оставени на произвола на нагли крадци и убийци и не смеят да замръкнат по домовете си, които поради липса на обществен транспорт не могат да отидат до общинския център да се лекуват, които от безпаричие не могат да си купят дори най-елементарните лекарства?

Каква весела Коледа и щастлива Нова година ще имат тежко болните, за които държавата не е осигурила необходимите животоспасяващи лекарства?

Каква весела Коледа и щастлива Нова година ще има за онези родители, които загубиха децата си, а убийците остават ненаказани? Каква ще е Коледата и Новата година за онези самотници, чиито деца бяха принудени да се скитат немили-недраги по далечна чужбина за къшей хляб?

Каква весела Коледа и щастлива Нова година ще има за десетките, ако не и стотици хиляди безработни, които гладуват като кучета? Каква весела Коледа и щастлива Нова година и за работещите, но не получаващи заплатите си с месеци? Каква весела Коледа и щастлива Нова година и за пенсионерите, които с 200-300 лева пенсии не могат да покрият битовите си разходи за ток, вода и отопление, да не говорим за храна, облекло и лекарства? Каква весела Коледа и щастлива Нова година за научните работници от БАН и други институти, когато техните заплати са по-ниски от тези на миещите чинии и чистещите тоалетни на запад? Каква весела Коледа и щастлива Нова година за ровещите по кофите за боклук, за бездомните, загубили покрива над главите си от наивност и ловки мошеници? Каква весела Коледа и щастлива Нова година за милионите работници, селяни и интелигенти, едва свързващи двата края?

Явно тези пожелания не са за българския народ. Те са за онзи продажен, алчен и ненаситен, нагъл и циничен тъй наречен български хайлайфоелит, който пие кръвчицата на нашите родители, пие нашата кръв и се готви да направи същото с нашите деца и внуци. Този хайлйфоелит с глупавото съдействие на част от народа и престъпното бездействие на друга негова част си създаде организация за източване на жизнените сили на целия народ. Но на организираната сила на кръвопийците трябва да противопоставим нашата организирана сила. Това е наш дълг пред нашите предци, които не жалиха сили и живот, за да живеем ние добре. Това е наш дълг и към деца и внуци, за да не им оставим робство и гнет.

Ленин още навремето казваше: „Дайте ни организация от революционери и ние ще преобърнем Русия”. Такава организация ни е нужна и на нас.

Обръщам се към всички Вас, които вече сте разбрали цялата безперспективност на капитализма, цялата демагогия на управляващите, и които желаете днешното, а разбира се, и следващите поколения да живеят не по скотски, а по човешки, при социализма: Включете се в организираната борба! Работници, селяни, интелигенти, пенсионери, студенти – идвайте в партията! БКП има нужда от Вас! Смело и самоотвержено, без страх, създавайте първични партийни организации! Горе главите! Заедно сме страшна сила!

Днес, когато цялото прогресивно човечество отбелязва сто годишнината от победата на Великата Октомврийска социалистическа революция, нека това обръщение стане за Вас „Октомврийски призив” за встъпване в БКП! През Новата година бъдете здрави и уверени в правотата на нашето общо дело!

Председател на ЦК на БКП Вл. Цеков

Tags: