ЗА ПРЕЗИДЕНТСКОТО ПОСЛАНИЕ НА ПУТИН

putin-i-komunistite-6

В посланието си пред Федералното събрание на 1 декември 2016 година, президентът В В Путин заяви, този път той ще отдели повече внимание на икономиката, на социалните въпроси и вътрешната политика.

Първото, което се набива на очи при изучаването посланието на президента, е, че днешната либерална социално-икономическа политика на държавата остава без промяна. Другото важно обстоятелство е стремежът на Путин да продължи да пренаписва нашата съветска история.

В посланието си Путин изрече: „Настъпващата 2017 година е година на столетие от Февруарската и Октомврийската революции.Това е повод още веднъж да се обърнем към причините и самата природа на революциите в Русия”.

  Всеки, който макар и малко  познава марксизма знае, че причините и характерът на Великата Октомврийска социалистическа революция много отдавна са разкрити в работите на Ленин – гениалният мислител и основател на Съветската държава, вождът на Октомврийската революция.

За какво президентът на РФ призовава събралия се в Кремъл управляващ икономически и всякакъв елит на властта  да се „обърне” към причините и природата на Октомврийската революция?

Струва ми се, че това произтича от животинския страх на управляващата власт пред неизбежната предстояща нова социалистическа революция, понеже въпросът за назряването на нова революционна ситуация вече се обсъжда от депутатите в кулоарите на Държавната дума…

Следвайки посланието си във Федералното събрание  президентът на РФ препоръча на обществеността в каква посока трябва да се изучава революцията от 1917 година, като проведе на 8 декември 2016 година в Кремъл заседание на президентския „Съвет по развитие на гражданското общество и по правата на човека”.

Във встъпителното си слово Владимир Путин отбеляза: „Не мога да не спомена за още една посока на дейността на Съвета. Това е работата за увековечаването паметта на жертвите от политическите репресии. Ние трябва да се научим да възприемаме миналото на нашата страна такова каквото е било… да не забравяме трагичните страници на нашата история. Ако сте забелязали, аз говоря за това в Посланието си, повтарям още веднъж: уроците на историята не трябва да ни разделят, а да ни обединяват, да помага за гражданския мир и съгласието”.

Зоологическият антикомунист Федотов (председател на споменатия Съвет при президента) след изказването на Путин се „отчете” за дейността на Съвета, „похвали се”, че е създадена „Концепция за държавна политика за увековечаване паметта на жертвите от политическите репресии и че в съответствие с Указа на Президента в Москва се изгражда  паметен мемориал „Стената на скръбта”. „Аз Ви моля, уважаеми Владимир Владимирович във вашия работен график още сега да си запазите 30 октомври 2017 година. На този Ден на памет към жертвите на политическите репресии е планирано откриването на този скръбен монумент… Това е главното лекарство против социалните сътресения и разколи в обществото”.

Как да разбираме „всенародно любимия” президент на РФ? Вие либерал ли сте, в края на краищата, или не сте либерал? А плурализмът? А заложеното в Конституцията на РФ,че: „Всеки има право свободно да разпространява информация!” Да се поставят паметници на Сталин – означавало, както тръбят официалните власти, „да се разкъса” обществото! А да се издига Елцин-Център и „Стена на скръбта” означава ли, че обществото ще се „обедини”?

В подобни изказвания и действия не се спазва някаква логика. Мята се от дясно на ляво и от ляво на дясно. Кой раздели и продължава да разделя обществото? В Съветския Съюз народите живееха в мир и дружба, трудещите не познаваха гнета и експлоатацията. И В Сталин унищожи социалния антагонизъм в обществото и го сплоти в едно монолитно цяло. Разколът беше предизвикан от Елцин, либералите и техните презокеански покровители, които унищожиха завоеванията на социализма, посявайки вражда между народите на СССР, разкъсвайки нашата страна, превръщайки трудещите се в наемни роби. Всичко започна с хрушчовската антисталинска кампания, която продължава до днес. Цялата надута демагогия на президента, че „уроците на историята трябва не да разделя, а да ни обединява” означава на практика – продължаване очернянето на държавно равнище великата Сталинска епоха. Лъжата е необходима на управляващата класа , за да впримчи съзнанието на народа и да укрепи господството си, понеже тяхното господство е изградено върху лъжата, за да не могат хората да разберат истината за социализма.

Идвайки на власт чрез държавен преврат през 1991 година либералите, петата колона на империализма, няма с какво да се похвалят, освен с унищожаването на великата страна в името на дружбата с презокеанските си партньори. И за това на популярните политически шоута се появи нова идейка – която се превърна в предмет на тяхната гордост: като казват, че либералите, са направили всички граждани на страната собственици на жилището си. Господа либерали, вие защо забравяте, че тези жилища бяха предоставени на гражданите на СССР преди вас, при това безплатно от съветската власт. Вие сега така освободихте цените за ЖКХ, че повече от половината население на РФ няма никаква възможност да си плати за тях, макар, че вие нищо не сте изградили а само богатеете от чуждото благо.

Руснаците казват: колкото и да се гърчат, край ще има. Предателството няма да се прости за никого. Разберете го, господа.

ЦК на ВКПБ                               превод М Александров

Tags: ,