ДЕКЛАРАЦИЯ НА КОМИТЕТА ЗА МИРНОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА КОРЕЯ

  В петък, 25 януари, Комитетът за мирното обединение на Корея публикува следната декларация:

В Съвета за сигурност на ООН се състоя възмутително събитие. САЩ и всичкте и васали, нарекоха нашето мирно изстрелване в космоса, като „изпитание на МКБР”, и отново скалъпиха „резолюция за жестоки санкции” на СС на ООН.

Последната „резолюция” е резултат от отчаяните опити на враждебните сили, които са недоволни от нарастващия статус и мощ на КНДР, а също е и кулминация на враждебност и конфронтация срещу нашата страна.

Забележителното е, че този път южнокорейските марионетки специално се отличиха в приемането на тази „резолюция”.

През декември миналата година, когато изкуственият спътник на Земята „Кванменсон-3” беше успешно изведен в орбита, те злостно обвиниха КНДР в „провокация” и с „крещящи призиви” към мещдународната общност, и викове за „жестока реакция” и „ужесточени санкции”, настойчиво постигнаха допълнителни санкции на ООН срещу КНДР.

Министрите на външните работи и на търговията с други представители на южнокорейския режим посетиха босовете си от САЩ,  Япония, както и други съседни страни за „укрепване на координацията в ООН”. Те ги помолиха за активно участие във вземането на санкции против нас и дори внесоха в ООН така нареченото „предложение за допълнителни санкции против Севера”.

Именно те заедно със САЩ пророкуваха,  искайки „независими допълнителни санкции” и първи приветстваха, и ратифицираха „изпълнението на резолюцията на ООН” веднага след нейното приемане.

Светът не е виждал подобна орда от предатели, които в съюз с другоземците така ревностно се опитват да нагнетяват конфронтация със съотечествениците си.

Тези луди опити на южнокорейските марионетки, които наблюдаваме след изстрелването на космическия спътник, целят да се очерни името на КНДР и както никога до сега да запазят лицето си, за да спасят политиката си на конфронтация с КНДР от пълен банкрут.

Марионетките намериха отломки от нашата ракета носител „Ъйнха-3” от недрата на Западно море и бяха изненадани от високото равнище на  технологиите ни.

Вместо да се зарадват на водещите постижения на съотечествениците си, които ще бъдат вписани в историята на нацията, тези марионетки изцяло се стремят да вредят, показвайки по този начин същността си на лакеи, които не само престанаха да бъдат корейци, но и загубиха човешкия си разум.

Приетите от САЩ и техните васали „резолюции” на ООН и лудите намерения на южнокорейските марионетки предизвикват сега само крайното възмущение на нашите армейци и на населението.

Комитетът за мирното обединение на Корея от името на всички наши съотечественици категорично отхвърля „резолюцията” на ООН като непростимо сериозен призив срещу достойнството и суверинитета на КНДР и нейния народ.

Комитетът също решително осъжда поведението на южнокорейските марионетки, които заедно с чужденците извършиха в хода на подготовката на „резолюцията” на ООН, най-презрян акт на предателство към нацията и непоносими провокации срещу КНДР.

Във връзка с възникналата сурова ситуация Комитетът за мирно обединение на Корея, като изразява възмущението си и единодушната воля на армията, народа на КНДР и всички корейци, тържествено заявява, че ще предприеме следните ответни мерки срещу южнокорейските марионетки.

1.Понеже южнокорейските консерватори както никога до сега засилват сговора си със САЩ и компания против КНДР под предлог за ядрени и ракетни проблеми, неможе повече да има междукорейски диалог по въпросите на денуклеаризацията.

Във връзка с това, ние  обяваваме  пълна денонсация  на „Съвместната декларация за безядрен статус на Корейския полуостров”, подписана през 1992 година, като пъна загуба на усилията.

Тази Съвместна декларация отдавна вече беше мъртва поради военните подготовки на САЩ и марионетните групи против КНДР и техните кампании около ядрените програми на КНДР. Следователно, тук е излишно да се напомня, че  КНДР няма никакво намерение да се прикове към тази декларация.

2.Докато южнокорейските марионетки не изоставят враждебната си политика по отношение на КНДР, ние няма никога да водим преговори с когото и да е от тях.

Историческият урок показва, че е безполезно да имаш работа с тези, които преследват конфронтация, че това още повече пречи на междукорейските отношения.

Нека южнокорейските марионетки се откажат от мисълта да седнат с нас на масата за преговори, докато продължават политиката си на конфронтация срещу съотечествениците си.

3.Ако южнокорейските марионетки вземат непосредствено участие в „санкциите” на ООН, то след това ще последват мощни физически контрамерки против тях.

„Санкции”- това значи война и обявяване на война против нас.

Ние вече заявихме, че ще реагираме на провокациите с незабавен ответен удар, на агресивната война ще отговорим със свещенна война за национално обединение.

Марионетките трябва да се вслушат в нашите предупреждения и да се въздържат от безразсъдни крачки.

Всички наши военослужещи и целият народ никога няма да простят безразсъдните конфронтационни действия на южнокорейските марионетки.

Който посмее да застане на пътя на нашето право дело, той ще получи смъртни ответни удари и възмездие.

Tags: