ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КНДР

ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ на Посолството на КНДР

pravitelstvo-na-KNDR

  В тези знаменателни дни, когато цялата армия и целия народ води активно генерално настъпление, след бойния призив на ТПК, за приближаване до крайната победа и извършват всекидневни подвизи и чудеса, стана велико събитие в петхилядната история на нацията.

  На 6 януари, 105 години от чучхе (2016) в 10 ч. Пхенянско време по стратегическото решение на Трудовата партия на Корея успешно се извърши опит с първата водородна бомба в чучхейска Корея.

  В хода на този опит проведен стопроцентно върху основата на родните научни разработки, технологии и сили, напълно беше доказана точността на техническите характеристики на разработената от нас нова експериментална водородна бомба с научно пресметната мощност на водородната бомба с малка мощност.

  Опитът с експерименталната водородна бомба премина стабилно и безукорно, и беше потвърдено, че опитът не е оказал никакво негативно влияние върху околната среда.

  Този опит с водородната бомба е нов по-висок етап в развитието на ядрените сили.

  Благодарение на безупречното и успешно провеждане на опита с водородната бомба КНДР стана един от членовете на страните –притежаващи ядрено оръжие  и притежаващи водородна бомба, а нашият народ се превърна в достойна нация, притежаваща мощна сила за ядрено възпиране.

  Опитът на водородната бомба в КНДР е мярка за самоотбрана, насочена за последователна защита на суверенитета на държавата и правото на живот на нацията от засилващата се всекидневна ядрена заплаха от страна на САЩ и враждебните сили, плуващи в техния фарватер. Този опит също е гаранция за мира на Корейския полуостров и безопастност в региона.

  В света няма толкова зловеща, жестока и дългосрочна враждебна политика, като враждебната политика на САЩ по отношение на КНДР.

  Именно САЩ ни критикуват за това, че ние не споделяме техните идеи и политическият им строй, и не се прекланяме пред тях, продължават невижданата политическа изолация, икономическа блокада и военен натиск върху КНДР. Нещо повече те неистово се стремят да предизвикат ядрена катастрофа у нас.

  Корейският полуостров и принадлежащият му регион, в който непрекъснато се изпращат най-различни ядрени сили на САЩ, включително атомни самолетоносачи и стратегически бомбардировачи с ядрени бомби, наистина се превърна в най-горещата точка на света и потенциална точка за обявяване на ядрена война.

  САЩ, събирайки около себе си враждебни на нас сили, се стремят да ни ликвидират, да ни попречат да построим могъща държава и да повдигнем народното благосъстояние в нашата страна и да свали нашия режим по пътя на разни икономически санкции  и дрънканиците им за правата на човека.

  И в условията, когато главатарят на агресиите САЩ всяка секунда може да ни нанесе военни удари с всякакъв вид ядрено оръжие, КНДР като противодействие от заплахата на САЩ беше принудена да разработи водородна бомба. Това е легитимно право на всяка суверенна държава за самоотбрана и най-справедлива мярка, която не подлежи на критика от никоя страна.

  Днешният мир и сигурност не се осигурява нито с молби към някого, нито чрез компромисни преговори.

  Днешната жестока реалност още веднъж потвърждава истината: че всеки трябва да се защитава самостоятелно.

  Когато вълчата глутница те напада, би било много глупаво да оставиш оръжието си.

  Днешният успех в опита с водородната бомба в нашата република е историческо събитие на нацията, което вечно ще гарантира бъдещето на нашата нация.

  КНДР е миролюбива държава, полагаща усилия да предотврати провокациите на САЩ за разпалване на ядрена война и да осигури мира на Корейския полуостров и сигурността в региона.

  Както декларира по-рано, КНДР, като отговорна страна-притежаваща ядрено оръжие, няма да използва ядрено оръжие първа, ако враждебните агресивни сили не посягат на суверенитетът ни, ние в никакъв случай няма да употребяваме средства и технологии с ядрено оръжие.

  И докато САЩ не се откажат напълно от враждебната си политика срещу КНДР, за никакво прекратяване на разработката на ядрено оръжие и никакво отказване от ядрено оръжие не може да става дума, дори ако е необходимо разрушаването на земята.

  Нашата армия и народът ни непрекъснато ще укрепва количествено и качествено ядрените си сили за сдържане, които гарантират вечното бъдеще на чучхейското революционно дело.

  Да процъфтява вечно чучхейска Корея, вървяща по курса на ТПК за паралелно водене на икономическото строителство и изграждането на ядрените си сили.

Пхенян 6 януари 105 години от чучхе (2016)

превод Милчо Александров

Tags: