ЖИВОТЪТ ДНЕС

На Западния фронт нищо ново

Ерих Мария Ремарк

  Измина още една мъчителна година на напразни надежди. Ха дано! Но не би. Светлинка в тунела не се вижда. Поне в близките петдесет години, когато последният жив българин ще дръпне шалтера на държавата. След това бъдещите поколения ще решават кръстословици за древно племе, населявало Балканите /не илири, а българи/. В нашата история е записано: Василий ІІ Българоубиец. Затова, че ослепил 14 000 войници. Само толкова. А сегашните наши майкопродавци натириха около два милиона млади и образовани хора – нашите деца и внуци. Но не само това:

Ефектът на Рубикон или престъплението на хилядолетието.

През 49 г. пр. н.е. конвентът на древния Рим нарежда на Гай Юлия Цезар да завладее Галия /днешна Франция/. Повеждайки своите легиони на северозапад, Цезар оставя група легиони в тила. Тяхната задача е да разруша и изгорят всички мостове, по които са минали войските. Така пътят за връщане е окончателно отрязан. За да не им скимне някой ден на „заточениците” да потърсят отново своята родина. Нашити престъпни политици, затръшвайки вратата след емигрантите, разрушиха всичко: лека и тежка промишленост, енергетика, селско стопанство, минна индустрия, химическа промишленост, машиностроене, електроника, здравеопазване, просвета. Сега е „ред” на корабостроителния завод в Бургас. След това е „ред” на БДЖ-то. Работниците и техните семейства – кучета ги яли.

Ето това значи капитализъм в действие. Какво правим ние, тревопасните? Като дойдат избори, досущ като Вазовия слепец Колчо отиваме в изборните бюра и пускаме бюлетините, без да се замисляме кой престъпник избираме. За сметка на този „жест” на електората, нашите вече образовани млади хора спокойно заминават на Запад, па макар и да берат ягоди или да мият чинии и тоалетни. Но това е Европа – Запад, а не дива Балканска страна.

Капо ли са тревопасните, или пиянството на един народ!

Не съвсем. Майкопродавците са помислили и подходили много отговорно и сериозно по този въпрос. На диванетата им „сервират” Бег Брадър, Сървайвър, Мадона, Лейди Гага, „краля на попфолка” Азис, Слави Трифонов, „сделка или не” – за лапнишараните и какви ли още не пошлости. Градивният и съзидателен труд е на позорния стълб.

Ето това е пиянството на един народ.

Ако ли пък някоя трезва глава заяви, че не бива да се продава българска земя, паткопасците веднага вдигат вой до небесата. Какво ще кажат господарите от Брюксел. Няма ли да им дърпат ушите. Тогава изниква въпросът: за какво героят капитан Списаревски, влизайки в неравен бой с англо-американската армада, таранира флагманската летяща крепост, жертвайки своя млад живот. Нали за тази българска земя. Но майкопродавците нямат нито морал, нито чест и достойнство – тях ги оправя само калашника и въжето. Но ние сме демократична държава – европейци: за кокошка няма прошка; за милион няма закон.

„народните избраници” започнаха подготовка за избори за евродепутати през май 2014 г. Още от сега е вдигната на крак цялата журналистическа гилдия. А господата „журналисти” имат вече натрупан богат опит. Те сладко и нежно обработват тревопасните /българския електорат/ колко велик е Европейският съюз. Нищо, че ни съсипаха тотално цялата икономика и ни „подсказват” как трябва да живеем и какво да правим. Тройната коалиция на Станишев закри 300 /триста/ училища през техния мандат. Сега пък ще трябва да откриваме техникуми за елитна проституция. Нали станахме публичен дом на света.

Но все пак, народецът трябва да е доволен, че му се удава възможност само да гледа – друго не му се полага. „Кухнята на Звездев”, на Ути Бъчваров, майстор Миро и безброй други майстори. След като се насити да гледа готварско изкуство, заспива блажен, па макар и гладен, с надеждата, че на другия ден кофите за боклук ще бъдат благодатни. Това общество на мнозинство крайно бедни и тузари, които раздават милостиня.

Ще завърша: „Стани, стани, глупак Балкански, от сън дълбок се събуди”.

Гергин Гюров

Tags: ,