ОТГОВОР НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ СРЕЩУ НОВИТЕ АНТИНАРОДНИ ПЛАНОВЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

 PROTESTI

  Силите на ПАМЕ проведоха на 8 януари 2016 година протестна акция против мерките на правителството на СИРИЗА-АНЕЛ, насочени за разрушаване на системата на социално осигуряване.

  На 7 януари в Мегро Максим (резиденция на министър председателя на Гърция) се проведе среща на А Ципрас с представители на организацията на работодателите, които се съгласиха с необходимостта да се приемат нови антиработнически мерки на „лявото” правителство. Тези мерки включват  по-нататъшни съкращавания на пенсиите, повишаване на пенсионната възраст за трудещите се, новите допълнителни застрахователни вноски за широките слоеве от населението. Тези мерки се взимат с цел да се укрепят правата и интересите на предприемачите  и са насочени срещу трудещите се пенсионери.

  И така, в петък десетки митингуващи, трудещи се, младежи, пенсионери, заставайки срещу полицията, се събраха около 8 часа сутринта пред стените на Мегро Максимум за несъгласувана с властите акция на протест, разгръщайки транспаранти с надписи „Всички на борба! Никакъв компромис с новото беззаконие”, „Да се отмени плана-гилотина, разрушаващ осигурителната система”.

  В митинга взе участие Христос Катсотис, депутат и член на ЦК на КПГ.

  В 12 часа ПАМЕ разположи постоянен протестен пост пред зданието на Министерството на труда.

  Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да се попречи на обединяването на демонстрантите от ПАМЕ, на протестиращите пред Министерството на труда и митингуващите пред резиденцията на Ципрас.

КПГ                                                    превод Милчо Александров

Tags: