КАК РУСКИТЕ БАНКИ ФИНАНСИРАТ ФАШИСТИТЕ

ukr-armia-banki

Дъщерните банки на „Сбербанк России” и ВТБ са гаранти, т.е участват в продажбата от инвеститорите и населението на облигации на военния заем на Украйна.

Самата мисъл, че дъщерни структури на руските финансови гиганти участват във финансирането на наказателните операции в Донбас трудно може да се побере в главата ни. Но в списъка за официалните дилъри, публикувани в сайта на Министерството на финансите на Украйна, те фигурират под номер 6 и 10.

Правителството на Украйна обосновава решението си за пускане на „Военните” облигации със следния коментар: „Това предложение е призив към обществеността за обединяване на усилията, желанията и намеренията за решаване на общонационалните задачи и да се окаже финансова помощ на отечествените Въоръжени сили с цел повишаването на тяхната боеготовност и отбранителната способност на държавата”.

А пък ние смятаме, че всяка гривна (украинска парична единица –б.п), която украинската армия е получила от продажбата на облигации чрез филиалите на украинските дъщерни банки на Сбербанк и ВТБ – е плюнка в лицето на руската общественост. Всяка копейка, заработена от дъщерните руски банки от такава продажба е юдинско сребро.

За това минималното, което трябва да се направи е:

  1. Лицата които са взели решение за гарантиране на „Военните облигации” на Украйна трябва да бъдат уволнени, без всякакви уговорки.
  2. Продажбата на облигации от заема на „Военните облигации” чрез украинските „дъщери” на Сбербанк и ВТБ трябва да се прекрати, за което трябва да се обяви официално.
  3. Сбербанк и ВТБ разполагат с големи спонсорски фондове. Ако дори една мизерна част от тях се насочат за хуманитарна помощ в Донбас, това ще бъде не просто красив жест, но и ще спаси стотици живота на тези, на които днес не им стигат медикаменти в зоната на конфликта.
  4. В Русия има милиони хора, които биха искали да помогнат на Донбас, но не знаят как. Ако във всяко поделение на Сбербанк России и ВТБ се появи обява са пренасочване на средства за хуманитарна подкрепа на хората, намиращи се в зоната на наказателните операции в Украйна, то със сигурност ще се спасят вече не стотици, а хиляди живота.

Източник ria.ru

От редакцията. Нищо неочаквано няма в информацията за участието на руски банки в гарантирането на „антитерористическите операции” на нацистите  срещу жителите на Донбас. Съобщения от такъв род се пускаха и преди. Не се учудваме, понеже знаем, какъв е обществения строй в РФ и кой е на кормилото – капиталистите. А за капиталиста има един бог – печалбата. Ако могат да я получат от фашистите, те ще им окажат помощ. Никакви национални, политически, и още повече пък нравствени ограничения тук не действат.

В-к „Мысль”                                                                                    превод Милчо Александров

 

Tags: ,