ДА ОБЯСНИМ НА ИНДЖЕВЦИ, КУРТЕВЦИ И ПОДОБНИТЕ ИМ

На хората у нас им дотегна да слушат по телевизията и по радиото граченето на Ив.Инджев, Г.Куртев и другите като тях срещу паметника на Съветската армия в София. Всички разбраха, че те имат ограничена представа за събитията, които символизира този паметник, както и другите такива паметници в страната и че  играят по чужда свирка. Време е да спрат и да започнат да се занимават с нещо полезно за обществото. Време е водещите на предавания по тези медии като Ан.Захариев да престанат да дават простор за изява на глупостта им. Всички те трябва да разберат, че днешен ден се сменя от утрешен ден и че всяка обществена система се сменя с друга такава. Който не иска да разбере това, тъмата го застига и той не дочаква утрешния ден.
България не била окупирана от хитлеристите, Съветската армия нямало от кого да ни освобождава, последната била окупатор, а не освободител, паметникът символизирал окупацията на страната ни от Съветската армия и т.н. Това са доводите, които горните лица изказват и с които искат премахване на паметника. А за доводите, които влизат в джобовате им не казват нищо.
Тези кандидати за рушители на паметника знаят ли, че Чърчил и английското правителство са искали да разкъсат днешна остатъчна България като дадат на Гърция Родопите, на Турция Северна Тракия, а останалата част, в рамките на бившето Княжество България, да присъединят към Югославия като нейна второразрядна република. И то защото господстващата тогава българска буржоазия през първата половина на 20-ти век два пъти прикрепя страната ни към Германия и два пъти обявява война на Англия. Благодарение на това, че Съветската армия навлезе в България страната ни избегна нова национална катастрофа и запази границите си от преди Втората световна война. Дори само заради това българският народ в знак на признателност отдава и ще отдава почит към Съветската армия и ще поставя цветя на паметниците на Съветската армия в страната ни. А тези, които ги оскверняват и рушат ще дойде ден да отговарят за злодеянията си, както и техните наследници, които ползват и наследяват облагите от деянията им.
Можем да съжаляваме, че Руската армия преди Междусъюзническата война през 1913 г. не окупира България, не прогони Ферденанд и не разгони тогавашното продажно българско правителство. Така тя щеше да предпази страната ни от Първата национална катастрофа и от загубата на новоосвободените български земи. Затова българският народ щеше да издигне в София и в страната ни множество величествени паметници на Руската армия.
Инджевци, куртевци и другите не са ли наясно, че днес окупацията на победените страни от империалистическите поробители се върши чрез местните колониални администрации? Чужди войски се използват само докато бъдат поставени на власт в окупираните страни послушни правителства, които изпълняват тяхната воля. Нима те не виждат, че България повече от 20 години е окупирана, разграбена и унищожавана страна и че всички наши правителства помагат за това на чуждите грабители и унищожители?
Благодарение на Съветската армия България можа половин век да противостои на западните неоколониалисти-грабители и да развие производствения и научно-културния си потенциал. Защото Съветският съюз, за разлика от западните страни, имаше интерес страната ни да се индустриализира, да повиши материалното и културното благосъстояние на народа ни и така да даде своя дял за колективното противостоене на западните грабители. Днес България без Съветската армия е разграден двор, ограбвана от грабители от цял свят. Премахването на паметниците на Съветската армия означава премахване на част от символите на борбата на българския народ против грабителите на България. Тези символи искат да премахнат слугите на грабителите, подкупвани от последните.
Разпадането на Съветският съюз и на държавнокапиталистическата обществена система в страните от Източния блок показва, че капитализмът е достигнал до своята последна фаза на упадък – фазата на разпада. Показва, че капитализмът като цяло е изживял своето време и че той няма бъдеще. Днешната криза е задълбочена обща криза на капитализма. Тя отразява последната фаза на упадъка на капитализма след която следва фазата на разпада му и преминаване на обществото към следващия обществен строй. Той е строят на безкласовия социализъм. Тогава ще последва възстановяване на разрушената икономика, култура и социална сигурност на обществото, за което ще е нужна много работна ръка. Всички управници – рушители на икономиката, на културата и на социалната сигурност на народа в страната ни – и техните помагачи и защитници, както и техните наследници /синове, дъщери и внуци/ ще бъдат заставени със собствен труд да възстановяват разрушеното от тях. С тази мисъл те трябва сутрин да стават и вечер да лягат. Това трябва да знаят и инджевци, куртевци и подобните им.

01.2012 г.

Българско работническо
Марксистко движение /БРМД/

Tags: