ДЕКЛАРАЦИЯ НА КНДР

ПОРЕДНА ИНФОРМАЦИОННО-ИДЕОЛОГИЧЕСКА ПРОВОКАЦИЯ НА САЩ ПРОТИВ КНДР

  Официалният представител на Министерството на външните работи на КНДР, отговаряйки на въпрос на кореспондента на ЦТАК, коментира доклада, публикуван от „Комисията за разследване на нарушаването на правата на човека в Северна Корея”, организиран от ООН – Съвета по правата на човека.

„Комисията за разследване” беше спешно организирана от САЩ и нейните съюзници, които са враждебно настроени срещу КНДР,  миналата година на заседанието на Съвета по правата на човека към ООН. Тя се  превърна в  чучело и наемник в техните ръце. За това КНДР никога не е признавала нейната легитимност.

А публикуваният доклад от „Комисията” няма стойност на запартък, понеже  съдържанието му е много далече от реалното положение в КНДР, където народът се ползва от всички права на човека и той е изтъкан от фалшиви материали, които са изфабрикувани от враждебни елементи и неиндентифицирана паплач, в това число и от  подкупени „бежанци” и престъпници, За това КНДР изцяло отхвърля този доклад.

Бясната заговорническа кампания против КНДР, която е съпроводена от несъстоятелни обвинения в нарушаване „правата на човека” и опитите да се задейства Международният трибунал и Съветът за сигурност на ООН, е крайно опасна политическа провокация, целяща да очерни международното име на КНДР и да свали нейната политическа система чрез усилване на натиска.

Не е случайно, че средствата за масова информация на много страни и даже на редица западни страни, наричат този „доклад” ангажиран и съмнителен, изразяват загриженост от факта, че подобни хартийки се разпространяват като официални документи на  ООН.

На скамейката на подсъдимите на международния трибунал за правата на човека трябва да седнат именно САЩ, чиито агресии и интервенции по всички краища на света донесоха невъобразими бедствия и убийства на невинни хора, които бяха уличени в системно подслушване и незаконно наблюдение в отношенията на гражданите не само в своята страна, но и в други страни.

САЩ трябва да се откажат от безполезните машинации около правата на човека в КНДР.

Пхенян, 21 февруари (ЦТАК)

Tags: