ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕДИННИЯ МЕЖДУНАРОДЕН АНТИИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ И АНТИФАШИСТКИ ФРОНТ

maf-5

ЗА СИТУАЦИЯТА В ИЗТОЧНА УКРАЙНА ВЪВ ВРЪЗКА С ЕСКАЛАЦИЯТА НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В РАЙОНА НА ДОНБАС

  В съответствие с Решенията на ЕМААФ, в гр. Варна на 26-27 ноември 2016 година, основавайки се на достоверна информация ние предупредихме народите на Европа за острата ситуация в района на Донбас, където за две денонощия се съсредоточиха огромни военни сили – войска и техника не само от Украйна но и от страните на НАТО. Ние вече предупредихме европейската общественост за действията за доставка от САЩ на 900 вагона бронирана техника в Германия, Полша и Прибалтика за това, че искат да превърнат Европа в ад на нова световна война. Днес този ад е на нашия праг, а врата за него се търси около границите на Донбас.

Загрижени от тези събития, ние искаме:

  1. Правителствата от страните на Европа и специално страните от НАТО трябва да направят всичко, за да задължат Украйна да прекрати военните си действия в Източна Украйна и да не разширява зоната на конфликта, да прекратят всякаква подкрепа на подпалвачите на войни.
  2. Ние призоваваме народите на Европа да организират противодействие срещу опасността от разгаряне на война, да се организира отпор срещу авантюристичната политика на НАТО.
  3. Във всяка от страните на НАТО трябва да се организират Комитети за съпротива – противодействие, да се провежда работа в казармите и да се обяснява, че нито войниците, нито въоръжение не трябва да се изпраща в зоната на конфликта, никаква подкрепа за война срещу Русия.
  4. Комунистите, антифашистите, социалистите, хуманистите – всички противници на войната трябва да създават антивоенни Комитети и да се води активна пропаганда против войната.
  5. Всеки политик и член на правителството трябва знае, че ще отговаря лично пред своя народ за позицията си. Народите на Европа загубиха милиони хора в световните войни. Ние не трябва да допускаме да се разгаря пожарът на нова война. Ние трябва да спрем фашистите в Украйна и в НАТО.

гр. Варна                                                                                     7 февруари 2017 година

 

Tags: