ИЗСТРЕЛЯН Е СПЪТНИК НА К Н Д Р

sputnik-KNDR

  На 7 февруари в КНДР беше успешно изстрелян  изкуствения спътник „Кванменсон-4” от полигона Сохе в северозападната част на страната. Спътникът беше изведен в орбита.

Ние поздравяваме нашите корейски другари с новото постижение на корейската наука и техника и пожелаваме по нататъшни успехи в развитието на космическите технологии.

Но „световната общност” осъди този пореден пробив на учените от КНДР в изследването на космоса, приписвайки му особено милитаристичен, провокационен характер, макар, че няма и следа от такова намерение в това събитие. Реакцията на Япония, Южна Корея и на други страни свидетелстват за страха им от унищожаването на САЩ, която както преди играе ролята на световен жандарм, отново заплашват КНДР с въвеждане на нови санкции против социалистическата страна.

Ние сме сигурни, че никакви санкции на реакционерите няма да успеят да попречат на победния марш на КНДР по пътя и́ към високо развита, богата, социалистическа държава. И поредната победа в усвояването на космоса корейските учени още веднъж напомнят на всеки империалистически агресор за възможностите на КНДР сигурно да защити мирния труд на гражданите си.

Ние сме възмутени от страхливата позиция на ръководството на Русия, понеже още не е в състояние да излезе от положението си на вечен васал на САЩ, пряк резултат от контрареволюцията през 90-те, без чувство на собствено достойнство и взимащо верноподаническа позиция по отношение на САЩ, за което свидетелства Декларацията на МВнР на Русия от 7 февруари т.г.

Ние още веднъж поздравяваме нашите корейски другари с поредния успех и им пожелаваме все така да вървят напред и в бъдеще.

7 февруари 2016 година                                          ЦК на ВКПБ

Tags: ,