ПУТИН ОБЯСНЯВА УНИЩОЖАВАНЕТО НА СССР… С АМБИЦИИТЕ НА ЛЕНИН

 lenin-putin

На 21 януари в деня посветен на паметта на В И Ленин, много рязко се изказа Владимир Путин за него и неговите идеи, които според него „довели до разрушаването на Русия”. Отговаряйки на ръководителя на Курчатовския институт Михаил Ковалчук,  той цитира строфите на Пастернак за Ленин като каза: „Отговорът е: той управляваше  мислейки  и затова я имаше страната”, Путин отбеляза: „Да управляваш с мисъл – това е правилно, необходимо е само тази мисъл да води до правилни резултати, а не както при Владимир Илич. Защото в крайна сметка, тази мисъл доведе до разрушаването на Съветския Съюз, ето към какво”. Президентът изрази много ясно отношението си към Владимир Илич Ленин като резюмира в сравняването на Ленин с атомна бомба, която заложил под зданието, което се нарича Русия”… „Тя и се взриви след това”.

  Парадоксално-оригинална мисъл… Нека погледнем – има ли в нея макар и малко истина.

Кой разруши Руската Империя през февруари 1917 година? Ленин? Болшевиките? Което не е било – то не е било. Това беше работа на буржоазните сили, на буржоазните политици, разните там Милюковци и Керенчовци – про-антантовските слуги на либералите по това време. Не случайно всички днешни либерали сладко мляскат само при споменаването на Февруарската революция. Страната беше разкъсана на няколко десетки „независими” и „самостоятелни” държавни образувания. Имало дори „Сочинска република” – в състава на град Сочи и околните му села.

Какво направиха Ленин и болшевиките след Великата Октомврийска социалистическа революция? Свръх невероятното – съединиха ги в едно, обединиха десетките народности в единен Съветски Съюз, осигуриха на дело равенството на нациите и народностите. Всяка година от съветската история беше година на прогрес, година на движение напред.Нерушимата крепост на съюза на съветските народи потвърди Великата Отечествена война. Колко много това се различава от десетилетията постсъветска история.  Уверяваха ни, че „въвеждат” „права” и „демокрация”, а „възпитаха” само корупция,престъпност, разкъсване на страната и ограбването на всичко.

Такива са историческите факти. И така защо Путин „пусна да се шляе по света” тази изключителна лъжа за отговорността на В И Ленин и създадената от него партия на болшевиките за унищожаването на Съветския Съюз? Да отбележим, че за живота в Съветския Съюз все повече и повече граждани се отнасят с топлота и нежност. „Чернокожите не можеш да измиеш до бяло”. Така твърди народната мъдрост. И само безплодните, ако не и смешни, опити на силите , криещи се зад гърба на Путин (достатъчно е да си спомним изказването на един от американските президенти за това, че „ние изхарчихме много трилиона долари за разрушаването на Съветския Съюз”). Сили асоцииращи се с негодника Б Н Елцин (заявяващ в хода на избирателната си кампания за целесъобразността от разчленяването на Русия на 5-6 държави, с авантюриста, лъжесвидетеля, кукурузника Н С Хрушчов и всичките тези днешни „интелигентско –либерални” мръсници, мечтаещи денем и нощем да превърнат Русия в духовен и физически придатък на САЩ. Те правят тези скръбни,отвратителни и безплодни опити за тяхно „извинение”, за да се скрие очевидния факт, че те разрушиха Съветския съюз.

Нашата страна, нашият съюз от братски народи, многократно се опитваха да разрушат и орди от завоеватели, и надути идеолози със змийски езици. Но не успяха да разрушат нашия съюз.И за в бъдеще,несъмнено, няма да успеят.

Не се мъчете, господа разрушители!

Нашата велика държава ще бъде възродена!

ЦК на ВКПБ

Tags: ,