АРМИЯТА НА НОВОРУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПО-ГОЛЯМА!

noworus

Това е интересно. Защото, по мнението на Захарченко, през май в Донбас (освободената част на Новорусия) ще са необходими 90-100 хиляди войници. Вече е доказано, че освободените части могат да бъдат защитени с 30 хиляди, а с допълнителни 10-15 хиляди може да бъде освободен Мариупол, Славянск, Краматорск и да се достигнат административните граници на Донбас.

Но какво да се прави с излишните 45 хиляди войници? Те ще бъдат пренасочени за освобождението на останалата Новорусия. И от всяка освободена територия армията на Новорусия ще бъде попълвана от доброволци и ще става все по-силна. Просто погледнете как обезлюдения и неотдавна освободен град Дебалцево вече достави 500 бойци! Всяка освободена област ще подсигури армията с нови войници за освобождението на следващата област и така нататък, докато цяла Новорусия, със всичките осем области, не бъде освободена!

За нацистката киевска хунта ситуацията е противоположна. Със всяка загубена от тях област, те ще разполагат с все по-малко хора от принудителните мобилизации в техните войски. В началото на войната украинската армия наброяваше 250 хиляди човека. Много от тях избягаха в други страни (главно в Русия), много се скриха, други преминаха на страната на опълчението.Повече от 23 хиляди бяха убити, още толкова бяха ранени и не могат да воюват. Минимум 5 хиляди капитулираха. След поредната несполучлива мобилизация киевската фашистка хунта може да събере максимум 125 хиляди човека. Но като минимум половината от тези хора не искат да воюват и ще се предадат при първа възможност!

След два месеца армията на Новорусия ще има същата численост, както и хунтовската нацистка армия (по въоръжение са с изравнени възможности), но в морално отношение стои много високо, тя е по-мотивирана и в тактическата подготовка стои по-добре. Просто помислете, какво ще стане, ако сега когато са половината от броя на враговете побеждават при всяко настъпление. И аз дори не броя „северния вятър”!

Възможно е, да възникне необходимост да се смени името на армията на Новорусия, когато те излязат зад границата на Донбас и Новорусия. Ако целта е, да се освободят осемте области на Новорусия, включително и Малорусия, и дори цяла Украйна, освен Галиция, то опълчението може да се нарече „Освободителна армия”, и официално тя ще се подчинява на новото алтернативно украинско правителство.

Сега, когато киевската нацистка хунта вече наруши съглашението Минск-2, като не изведе тежката артилерия от фронтовата линия и продължава да бомбардира градовете на Донбас, армията на Новорусия има пълното право, в съответствие с договора, да ги принуди да прекратят нападенията върху гражданското население. За това е напълно логично да изгонят нацистите от целия Донбас. Да спечелиш Минск-2 в сравнение с Минск-1 в териториално отношение не е голямо постижение, но във военно и политическо е важно. Следващата крачка трябва да бъде голяма географска победа.

И накрая, да направя предупреждението: украинската армия използва Минск-2 за реорганизиране на армията с помощта на Запада. Не трябва да им бъде позволено да правят това. Армията на Новорусия трябва да използва постоянните провокации около Мариупол за освобождаването на този град. Това е тяхно „право”, понеже нацистките батальони не се придържат към примирието. Военното снабдяване трябва да е убедено, че армията на Новорусия ще запази качествата и превъзходството си дори при условията на доставяне на западно въоръжение за нацистката киевска хунта.

Целият Донбас, а още по-добре и другите области, трябва да бъдат освободени до следващата минска „пауза”. И това трябва да се повтаря, докато цяла Новорусия не бъде освободена. Ние не трябва да се заблуждаваме отново – киевските нацисти скоро отново ще атакуват Новорусия. Новорусия и Русия трябва да бъдат готови за това, трябва да бъдат готови да направят още една крачка по пътя на крайната победа!

Николас, Швеция

Централна информационна агенция на Новорусия 

превод Милчо Александров

Tags: