Виетнам, Куба, за укрепване на връзките

Генераленият секретар на партията Нгуен Фу Tрoнг се срещна с координатора на кубинския комитет за защита на революцията (ДРК), Карлос Рафаел Миранда Мартинес на 17 февруари, по време на посещението си в Ханой.

Мартинес благодари на виетнамската страна, на държавата и народа за подкрепата, която те са предложили в Куба.

Той запозна виетнамският лидер на групата за резултатите от преговорите между Отечествения фронт на Виетнам и Централния комитет, както и последните положителни промени в социално-икономическата ситуация в Куба.

Мартинес заяви, че оценява ролята на Виетнам, на Отечествения фронт (VFF) в изграждането, подкрепата и солидарността на страната му, която може да послужи като добър урок за в бъдеще.

Той каза, че се надява, отношенията между двете страни, двете държави и между VFF и CDR да се подобри.

Tрoнг поздрави за успешното протичане на шестия конгрес на Комунистическата партия през април миналата година в Куба и националната конференция на партията през януари миналата година. Той благодари на кубинската страна и на народа за подкрепата, която оказва на Виетнам, и потвърди приятелството между двете страни и държави, заявявайки, че той ще работи за разширяване на всеобхватното сътрудничество.

Tags: , ,