ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГК НА БКП – СОФИЯ

 

  В последно време сме свидетели на все по-задълбочаващата се икономическа криза, закономерен резултат от натрапения ни от световния капитал и изпълняван от всички български правителства след десети ноември 1989 г. неолиберален икономически модел. Лавинообразно растящата безработица, орязването на доходите, непосилните сметки за ток, вода и парно – всичко това преля чашата на търпението на народа и той се изля масово по улиците и площадите. Под напора на народния гняв правителството на ГЕРБ бе принудено да подаде оставка. Страната попадна в навечерието на нови парламентарни избори.

  При такива условия и тази година хиляди граждани отбелязаха тържествено националния ни празник – 3-ти март. По традиция, на Руския паметник в столицата се бяха събрали представители на много леви, патриотични и прогресивни партии и организации, дошли да отдадат своята почит и признателност към великия братски руски народ – наш двоен освободител. Тук бяха и представителни групи на БРП/к/ и БКП. Активисти на БКП започнаха да събират подписи за регистрацията на партията за предстоящите избори. Големият интерес към подписката явно подразни властите и един цивилен с двама полицаи дойде и предупреди да се преустанови набирането на подписи, защото това било нарушение на обществения ред. Не за първи път властите имат такова отношение към БКП. Да се провежда „Луков марш“, където маршируващите развяват знамената със свастиките и скандират расистки, ксенофобски и антикомунистически лозунги не е нарушение на обществения ред, а мирното събиране на подписи е нарушение. Проявената полицейщина предизвика справедливото възмущение на гражданите.

  На тези, които забраниха подписката и на техните господари заявяваме, че обратното броене вече започна. Българската комунистическа партия е жива, набира сили и не е далеч денят, когато ще каже тежката си дума. И ако днес протестите са все още стихийни, то много скоро българският народ ще проведе своя анти Луков марш, сплотен под червеното знаме на БКП.

ГК на БКП – София

Tags: