ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА КОРЕЙСКАТА НАРОДНА АРМИЯ В ПХАНМУНДЖОМ

Независимо от мощните протести и осъждания от международната и вътрешната общественост американските империалисти и марионетните воинствуващи кръгове в Южна Корея, игнорирайки междукорейските договорености и Съглашението за примирие, все пак поеха по пътя за форсиране на съвместните военни учения „Ки Резолв-Фоул Игл” насочени против КНДР.

По предварително подготвен операционен план контингенти агресивни войски на САЩ и марионетната армия на Южна Корея са приведени в състояние на пълна бойна готовност срещу КНДР, и оперативната морска групировка начело с атомни самолетоносачи е предислоцирана в крайбрежната акватория на Южна Корея. В съответствие с методите за водене на агресивни войни, в които  главна ударна сила е авиацията, ударната авиация, в това число и стратегическата, се намира в състояние на очакване за извършване на бойни полети.

В следствие на авантюристичните и военните действия на американските империалисти заедно с марионетните воинствуващи кръгове в Южна Корея, стрмежът на цялата корейска нация към намаляване на напрежението на Корейския полуостров и към откриването на нова ера в самостоятелното присъединяване, за мир и процъфтяване се натъкна на сериозни предизвикателства.

Днешната ситуация нагледно показва истинския план на продажните южнокорейски управници, които целенасочено разрушиха с труд състоялите се предварителни преговори за подготовка на преговори между военните на Севера и Юга на високо равнище, призвани да намалят военното напрежение на Корейския полуостров.

Във връзка със създалата се ситуация представителството на Корейската Народна Армия в Пханмунджом е упълномощено да заяви следната принципна позиция на нашата армия и народа.

Първо, понеже нагло беше обявено, че целта на съвместните военни учения „Ки Резолв-Фоул Игл” е „премахването” на обществената ни система в случай на възникването на някакво „извънредно обстоятелство”, нашата армия и народа ще преминат в генерално настъпление за прекратяването на военната окупация на Южна Корея от американските империалисти и пълно сваляне на антинародния режим от предатели.

Да се очаква от социалистическият строй по корейски образец, който нашия народ сам си избра и построи със собствените си сили, възникване на „извънредни обстоятелства” или „разрушаване” – е кучешка мечта на луди, които чакат да се срути небето.

Това е смешна илюзия на невежи, които нямат представа за нашата армия и народа.

КНДР,  която благодарение на единодушието и сплотеността за изграждането на могъща, процъфтяваща държава, ще порази целия свят с големите си постижения и чудеса.

Предприемането от  нашата армия и народ генерално настъпление за пълното унищожаване на тези, които се осмелят да посегнат на нашия свещен социалистически строй е крайно справедливо.

Второ, понеже беше заявено, че една от целите на съвместните военни учения „Ки Резолв-Фоул Игл” е проверка на възможностите на авантюристичния „план за локална война”, нашата армия и народа ще отговори със свещенна тотална война на всякакви безразсъдни провокации на агресорите.

„Планът за локална война” служи като сценарий за конфронтация с КНДР, подготвен е от американските империалисти и южнокорейската предателска клика под предлог за някакви „различни провокации”.

Така нареченият „план за локална война” е продукт на коварната стратегия на САЩ, целяща с помощта на непрекъснати военни провокации и натиск постепенно да отслаби и в края на краищата да унищожи нашата Република.

Ние разполагаме с многомилионен народ и армия, монолитно сплотени около върховното ръководство на нашата революция, притежава непобедима пектунска революционна армия, способна с високата си бдителност да разгадае всякакви провокации и агресивни намерения на противника и с един удар да унищожи врага.

Ако агресорите под формата на нагла „локална война” ни хвърлят предизвикателството, то целия свят ще стане свидетел на решителните ответни мерки на нашата армия и народа във вид на невиждана до сега тотална война.

Заедно с това, светът ще може да види безпощадните ответни действия на нашата армия и народа, които са плод на оригинална стратегия и тактика, които ще разрушат на парчета всякакви конфронтационни домогвания на враговете, превръщайки Сеул в море от огън.

Трето, понеже съвместните военни учения „Ки Резолв-Фоул Игл” преследват целта да унищожат ядреното и ракетното оръжие на КНДР, нашата армия и народа ще се противопоставят на ядрения шантаж на агресорите с нашите ядрени сдържащи сили, а на ядрената заплаха – с нашите ракетни удари.

Действителността показва, че именно американските империалисти и южнокорейските предатели, които под предлог за провеждане на съвместни военни учения като „Ки Резолв-Фоул Игл” вкарват в Южна корея и прилежащите и райони различни средства за ядрен удар, в това число групировката бойни кораби с ядрено оръжие на борда и стратегическата авиация, явяващи се главни виновници, които чрез усилването на ядрения шантаж към КНДР разрушиха процеса на денуклеаризация на Корейския полуостров.

Освен това, действителността нагледно показва на целия свят лъжливостта на лозунга на днешната американска администрация за изграждането на свят без ядрено оръжие.

Както вече беше заявено на целия свят, нашата армия и народа ще отговорят на непрекъснатата ядрена заплаха от страна на агресорите  с мерки за по-нататъшно укрепване на нашите ядрени сдържащи сили, а на гнусните опити да се унищожи нашият ракетен потенциал ще отговорим със своеобразен ракетен удар.

На КНДР е скъп мирът. И намаляването на напрежението е неизменен стремеж на КНДР.

Но, само ако американските империалисти и южнокорейската предателска клика с агресивните си действия отхвърли нашето предложение да се започне широк диалог и преговори за запазването на мира и намаляването на напрежението, то нашата армия и народа в отговор ще приемат съответните решителни военни мерки.

27 февруари 2011 година

Tags: