КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА

Вл. Цеков

  Известна е шегата, че протестиращите гърци казвали: „По-тихо, да не събудим българите!” И наистина, те не ни събудиха, но това направиха с престъпното си и некадърно управление политиците /силно казано/ от ГЕРБ и крадливите монополисти за ток, вода и парно. Да, българският народ най-после се събуди, престраши се и излезе на улични протести. Резултатът бе колкото неочакван, толкова и закономерен. Най-добрият акордеонист сред футболистите, най-добрият футболист сред каратистите, най-добрият каратист сред пожарникарите и най-добрият пожарникар сред политиците, а може би и обратното, избяга от отговорност, както може би сам си въобразява, със скоростта на олимпийския шампион по бързо бягане Юсеин Боулт. Лишихме се от един абсолютен световен шампион по рязане на ленти. Даже ансамбълът ни по художествена гимнастика не можал да изиграе съчетанието са с ленти на световното, защото този същият им бил нарязал лентите. Но шегата настрана! Истината е, че нашият премиер, който се разхождаше пред телевизионните камери с ръце в джобовете като селски ерген или градски пройдоха, изчезна яко дим. Отвори се голяма празнина в телевизионните програми на БНТ, БТВ, 7 дни, Нова телевизия и други национални, извинете, герберски телевизии. Най-бързо се ориентира Н.Бареков от 7 дни. Къде по-плахо, къде по-мажорно, започна да критикува грешки, допуснати от правителството на бившия си патрон, в стремеж евентуално да се хареса на вероятно бъдещия нов. Другите телевизии, все още по инерция канят в предаванията си или дубльорът Цв. Цветанов, или второстепенните актьори Ц. Цачева, Д. Добрев, Л. Павлова и други. Те един през друг се хвалят с големите успехи на управлението си – това магистрали, това финансова стабилност, това „уважение” от „нашите партньори” и какво ли още не. Само забравят да кажат, че десетки хиляди живеят на границата на оцеляването, половината от народа живеве под чертата на бедността, че и през този мандат десетки хиляди млади хора напуснаха България за да търсят препитание и реализация по други земи, че десетки хиляди фирми фалираха, а безработица като сегашната никога не е имало у нас, че парите от държавния резерв са ошушкани да стотинка и т.н. и т.н. Същите ни обещават, че ако получат втори мандат ще подобрят съществено живота на хората. Какво нахалство, какъв гьонсуратлък! Тях не ги пускат в селото, те питат за попската щерка!

  Изскочиха от миманса и старите грешници от СДС, ДСБ, НДСВ, ДПС и някои от тях преименували се, мислейки, че сме забравили кои са, какви бяха и какви ги вършеха, докато управляваха. Това са гражданите на М. Кунева, Гордеещите се на архонта Сл. Бинев и др. Всички те, надянали маските на херувими и ангели небесни обещават ли, обещават. В тази редица са и циркаджиите от РЗС /Ред,законност и справедливост/ – какво претенциозно име – с Яне Янев начело и тези от „Атака”, начело със своя фюрер В. Сидеров. В началото на управлението на ГЕРБ единият уволняваше Б. Борисов, другият го подкрепяше, в края на управлението на ГЕРБ си размениха ролите. Макар че пистите, по които се движат са различни, те са успоредни и целта им е една и съща – парламентарните кюфтета.

  За останалите по-малки партийки просто няма какво да се говори. Те са там за да служат като патерица на по-големите, чиито сателити са. Типичен пример тук е КПБ /Комунистическа партия на България/ с ръководител Ал. Паунов. Моля да не се бърка с БКП /Българската комунистическа партия/. Този човек, имам предвид Паунов, сигурно е глухоням, защото нито веднъж не сме го чули от трибуната на Народното събрание да изказва мнение, да защитава комунистически позиции. Това е нормално за един слуга, обслужващ своите господари, които са го вкарали в парламента, за да ги подкрепя, да подкрепя уж лявата БСП.

  И тук възниква резонният въпрос: За кого да гласуваме? По-точно и по-лесно ще си отговорим на този въпрос, ако преди това си зададем и отговорим на един друг въпрос: За кого не бива, за кого няма да гласуваме?

  Не бива и няма да гласуваме за онези, които разрушиха нашето селско стопанство, което можеше да изхрани десет тогавашни Българии, бяхме почти 9 милиона, а сега внасяме буклуците от ЕС, Турция и др. Това е СДС и неговите наследници от разните там сини коалиции и ДСБ.

  Няма да гласуваме  и за онези, по времето на управлението на които, бяха ограбени спестяванията на българския народ. Това е БСП.

  Няма да гласуваме за онези, които съсипаха българската промишленост, разпродадоха на безценица и унищожиха хиляди предприятия и заводи, които доведоха до просешка тояга българските пенсионери. Това са Ив. Костовото СДС и гореспоменатите му наследници.

  Няма да гласуваме за онези, които вкараха монополите у нас, отдадоха на концесии златните ни находища, разрешиха продажбата на българска земя /територия/ на чужденци, изсякоха българските гори и изнесоха висококачествената дървесина за собственото си обогатяване. Това са НДСВ и ДПС.

  Няма да гласуваме за онези, които предадоха българските интереси и по чиято вина бяха затворени първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй”. Това са сините с Надежда Михайлова начело, Меглена Кунева и изобщо СДС, НДСВ и ДПС.

  Няма да гласуваме за онези, които ни вкараха в престъпния и агресивен военен блок НАТО и по чиято вина загинаха български войници, воюващи като наемници за чужди интереси.

  Няма да гласуваме за онези, които позволиха на наша територия да се изградят чужди военни бази.

  Няма да гласуваме за онези, които 23 г. ни лишават от нашето конституционно право на безплатно здравеопазване, от нашето конституционно право на труд.

  Няма да гласуваме за онези, които ни лишават от нашето конституционно право да участваме в избори, да бъдем избирани, защото въведоха финансова бариера, с което пречат на най-бедните слоеве от населението, които са мнозинство, да имат свои представители в парламента. Това е типичен пример на диктат на богатите над бедните, на буржоазна диктатура и няма нищо общо с демокрацията. Но тъкмо това са ни казали още много отдавна и класиците на Марксизма-ленинизма. Буржоазната държава е институт за подтискане на народните маси от едно грабителско малцинство, което маскира своя диктат с приказки за демокрация. И обратно – държавата на „диктатурата на пролетариата” е институт за защита интересите на огромното мнозинство от народа, за диктат над малцинството бивши експлоататори. Тази държава изключва експлоатацията на човек от човека и следователно социалното неравенство. За това и Ленин казва, че диктатурата на пролетарията е милион пъти по-демократична от всяка буржоазна демокрация.

  Няма да гласуваме за онези, които нарушават тайния вот съгласно конституцията, като искат ЕГН-тата на гражданите, подкрепящи дадена партия за изборите. Това е фрапираща форма на репресия.

   Няма да гласуваме за всички онези, които прогониха от страната над един милион българи и ги изпратиха да се скитат немили-недраги по света; за онези, които умориха от глад, студ, мизерия и болести стотици хиляди наши сънародници; за ония, които ни тровят с храни ментета, които тровят децата на България с наркотици, които унищожиха българското образование, наука, култура, спорт, армия и много други.

  Най-сетне, няма да гласуваме за тези мерзавци, които 23г. от парламентарната трибуна и от министерските кресла ни грабят и убиват, и които самостоятелно или в коалиции ни управляваха /СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ДСБ, ГЕРБ/. Няма да гласуваме и за техните помагачи от РЗС и „Атака”.

  Да им кажем: Късно е либе за китка!

  Но какво се получава? Няма за кого да се гласува. Остават няколкото млади хора, излъчени от уличните протести. Но дори и да влязат в парламента, те ще се загубят в морето от парламентарни мошеници, за които ще се намерят винаги една дузина лумпени и наивници да гласуват. И тогава какво? Парламентарният път няма да доведе до така желаната промяна, ще се запази досегашното статукво. Остава другият път – улицата и барикадите. Още повече, че т.н. служебно правителство се изгаври с пенсионерите. На 334 хиляди от тях „повиши” пенсиите от 145 на 150 лв. – какво постижение – а половината пенсионери са с пенсии до 200 лв. Та тези пари не могат да покрият само скъпите сметки за ток, вода и парно, да не говорим за храна, облекло и лекарства.

Tags: