ШОЙГУ ПРОВЕРИ БОЕГОТОВНОСТТА НА ФЛОТА В КРИМ

 shojgu

Министърът на отбраната на РФ Шойгу провери боеготовността и снабдяването с нова техника на Черноморския флот в рамките на работно посещение в Крим, съобщиха от управлението на прес-службата и информацията на Министерството на отбраната на РФ.

„На десети март 2015 година министърът на отбраната на Руската федерация армейски генерал Сергей Шойгу провери как се извършва настаняването и каква е жизнената дейност на военните части и съединения в Южния военен окръг” – се казва в съобщението.

Командващият на Черноморския флот адмирал Александър Витко доложи на Шойгу за състоянието на бойната готовност на флота, действията по изграждане на между видовите групировки на войските в Крим, снабдяването на военните части с нови образци въоръжения и военна техника, както и действията за създаване на необходимата инфраструктура за базирането на нови кораби и подводници.

По поръчение на Шойгу група генерали и офицери от Министерството на отбраната провериха дейността на сформираната през декември 2014 година военни части и съединения на специалната бригада за брегова охрана и бригадата по материално-техническо осигуряване на Черноморския флот.

RusVesna.su                              превод Милчо Александров

Tags: