РЕЗОЛЮЦИЯ НА ICOR ЗА СОЛИДАРНОСТ С БОРБИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ ОТ ПРОЛЕТТА НА 2018 Г.

ICOR

Международната координация на революционни партии и организации (ICOR) поздравява работниците, студентите и другите трудещи се във Франция, борещи се срещу враждебната към работниците и хората политика на Макрон-Филип. Тяхната стачка, техните борби са обект на внимание и подкрепа в другите страни!

В центъра на вниманието е съпротивата против атаката на правителството срещу железопътните работници! Правителството на Макрон иска да атакува техния статут, извоюван със стачки и борби и многократно защитаван.

Правителството иска да „промени” и „модернизира” Франция?

Тази така наречена „реформа” на Ж.П. дружеството SNCF би имала опустошителни последствия: ще бъдат унищожени или превърнати в несигурни работни места, условията за работа и борба ще станат по-тежки, колективи ще бъдат разделени, а профсъюзите – отслабени.
„Реформата” би била много негативна и за природата със замразяването на хиляди километри ж.п. – линии, което води до повече автомобилен транспорт. Селски райони ще бъдат изтикани още повече в периферията. И това трябва да е „модерната Франция”?
Това, което става във Франция, се случва навсякъде – в европейските страни и по цял свят. Цели обществени сектори се приватизират и стават пазари на големи международни концерни. Почти навсякъде международните монополи се опитват да инвестиран огромни печалби в транспорта, болници, приюти за стари хора, училища и т.н.
Логиката на максималната печалба трябва да господства в цялото общество – това е светът на Макрон. И когато Макрон заедно с Тръмп и Мей бомбардира Сирия, това е империалистическа политика.

И в други страни работниците се борят в защита и подобряване на техните условия на труд и живот, понякога срещу едни и същи международни монополи.
Нашият опит показва: с продължителна и широка обща стачка, подкрепена от големи части на населението, можем да се наложим!

Оттегляне на плановете на правителството за SNCF!

Една победа ще бъде победа и за всички други работници. Тя ще бъде окуражаваща в интернационален план.

За интернационална работническа офанзива срещу международния финансов капитал!

Пролетарии от всички страни, обединявайте се!
ICOR се задължава да популяризира и координира различните борби. Тя още през 2016 г. подкрепи борбата на френските работници против новия закон за труда. Нейните повече от 50 организации се подкрепяха взаимно в партийното строителство.

В нейния устав е записано: „Масите по света не искат да загинат в капиталистическото варварство! Нехуманната политика на международния финансов капитал предизвиква революционното желание на човечеството за общество без експлоатация, потисничество, мизерия, разрушаване на околната среда и война, което предлага на младите перспектива „. Това е социализмът.

Да живее пролетарският интернационализъм!

Tags: