Русия ще изкупи световната икономика, има много повече пари от Норвегия и Саудитска Арабия

Сега ще кажа нещо, което ще изправи косите на русофобите. Но то е ИСТИНА. Ще я докажа с примери извън Русия, примери от самия ЗАПАД…

Та това дето ще кажа е, че всичко в света отива и става собственост на притежателите на ресурсите. Много пропаганда има срещу суровинната икономика, но истината е, че който държи ресурсите, държи всичко, защото лека полека изкупува всичко останало – особено така нареченото и прехвалено „ноу хау“.

Ето примерите – най-големият инвестиционен фонд в света е Норвежкият държавен инвестиционен фонд, в който се наливат парите от петрола. С тия пари се изкупуват активи по целия свят. В момента Норвегия вече притежава 1% от всички акции на света. Т.е. Норвегия притежава 1% от икономиката на света. Натрупала го е само с петрол и с нищо друго. Населението на Норвегия е под 0,1% от населението на света.

По същата схема Саудитска Арабия притежава огромни парчета от американската икономика. Може да гледате разни корпорации и мениджъри, но отзад – като собственик, стоят петролните долари.

Норвегия и Саудитска Арабия инвестират от десетилетия.

Русия беше развалина преди 14 години. От 6-7 години реално инвестира масово, след като си изчисти дълговете и изправи икономиката.

И сега кошмарът за русофобите – какво би станало със света, чий би бил той, когато на пазара се появи най-големият притежател на суровини, който до сега просто е бил извън самия пазар? Кой ще купи света, чий ще е той след 20 години? Съпоставете Норвегия и Саудитска Арабия, с Русия…

ДобриБожилов  .
15-03-2014

 

 

Tags: