ПОДПАЛВАЧИТЕ НА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА

А.Маевски – секретар на ЦК на ВКПБ

В края на февруари в Украйна се извърши фашистки преврат инспириран отвън. Само САЩ за дейността на неправителствените организации вложиха не по-малко от 5 милиарда долара, за да могат чрез напълно контролирани от тях СМИ да манипулират съзнанието на хората в Украйна, правейки всичко за да противопоставят украинците на братския руски народ, с последваща цел завоюването и покоряването на Русия.

През годините на тъй наречената независимост на Украйна, с помощта на задгранични и антисъветски организации и антикомунистическата украинска диаспора бяха създадени националистически необандеровски организации като “Свобода”, начело с Олег Тягнибок и бандеровската „Тризъб” начело с Дмитрий Ярош и др. организации, възхваляващи “подвизите” на Степан Бандера и Шухевич, намиращи се на служба и на издръжка на фашистка Германия, кълнящи се във вярност към фюрера в борбата против Съветския съюз и в борбата за “нов световен ред”.

А сега нашата “честна и правдива” телевизия не вижда бандеровците и националистите, разрушаващи паметниците на Ленин, опитвайки се със сила да наложат на целия украински народ само украинския език, макар че не по-малко от половината от населението на Украйна говори на руски.

Жителите на източните, югоизточните области и Крим, които не приемат бандеровската фашистка идеология, нейното откровено проамериканско и антируско направление,  въстанаха, търсейки възможност да разговарят на своя роден език, за съюз на Украйна с Русия, за съюз между всички братски славянски народи и за възстановяването на дружбата и братството между всички народи от бившия Съветски съюз.

Особено остра и упорита борба се разгърна в Крим, който през 1954г. с волунтаристично решение на Хрушчов, без да се съветва с жителите му, бе предаден на Украйна. Затова и борбата, която се проведе от жителите на полуострова за възвръщане към своята родина-майка Русия, е напълно оправдана и закономерна и е в съответствие с признаването от международната общност на правото на сомоопределение на нациите, включително и правото на отделяне и образуване на самостоятелна държава. Този въпрос беше решен от жителите на Крим и Севастопол на референдум.

Това, че “новата” власт в Киев носи същия антинароден характер както и сваления с помощта на народа режим на Янукович и Азаров, режим на крупния капитал, показват назначенията за губернатори на Днепрпетровска и Донецка област, милиардерите  И.Коломайски и С.Тарута. Стана ясно кой освен запада е финансирал майдана и в чии интереси е бил извършен преврата. Две крупни промишлени области на Украйна са дадени в ръцете на олигарси, разбира се, за да компенсират за сметка на трудещите се разходите направени по Майдана. Това напълно съответства на положението от програмата на бандеровския “Тризъб” за амнистия на новонатрупания и изнесен в офшорки капитал при “индивидуален подход към неговите собственици и при условие този капитал да се използва за утвърждаване на националната държава”.

Коломайски е един от най-богатите хора в Украйна, натрупал своето милиардно състояние от ограбването на милиони трудещи се, един от ръководителите на ционистките организации в Украйна и в Европа, провежда политика в интерес на ционисткия капитал, на американския империализъм, водещ борба за световно господство.

Не виждайки изход от всеобщата криза, поразила световната капиталистическа система, ционисткият капитал и американо-натовският империализъм разгръщат агресивни завоевателни войни по цялото земно кълбо, заробвайки страни и народи и ограбвайки техните природо-суровинни ресурси. Списъкът няма край: Югославия, Ирак, Афганистан, Либия… Следващата на ред е Русия. Още в 60-те години на миналия век идеолозите на Римския клуб – едно от подразделенията на световното ционистко правителство – заявяваха, че славянското население подлежи на кардинално съкращаване, че в Русия от 150 милиона тогава трябва да останат 50, в Украйна от 50 мил. да останат 15-20, в Белорусия от 10 – 3 милиона. Маргарет Тачър заяви, че на Русия са достатъчни 15 милиона, които да обслужват тръбите, т.е. да се занимават с добива и доставката на нефт и газ в Европа. И съвременните ционо-фашисти неотклонно осъществяват плановете на Хитлер.

Ролята на суровинен придатък на западния империализъм е предназначена за Русия. Тя, както и преди сто години, отново се превърна в слабото звено на световната капиталистическа система.

Разбира се, ръководството на Русия не можеше да остане безучастно към развиващите се в Украйна процеси, не можеше спокойно да гледа как временно управляващите в Киев налагат на братския народ бандеровско-фашистка идеология, а Украйна се превръща във форпост  на американо-натовския империализъм за нападение срещу Русия. Ръководството на Русия поддържа стремежа на руското и рускоезичното население на Украйна от източните и югоизточните региони и Крим да живее в мир и дружба с братския руски народ, недопускайки братоубийствена война.

А това, че за такава война се готвят САЩ и НАТО, свидетелства изказването на Дм.Ярош, направено още през 2006 г., в което той заявява, че рано или късно, но ние сме обречени да водим война с Москва.

Съвременните подпалвачи на Трета световна война – империалистите от САЩ и НАТО не бива да забравят това, че на сцената на историята излиза трудовият народ, който до сега беше използван по техния сценарий и в техен интерес за провеждането на “цветни”, „оранжеви” и “оранжево-кафяви” “революции” и арабски “пролети”.

В случай на подпалването на Трета световна война народът на Русия, заедно със своите украински братя /в това число и западно-украинските трудещи се/ и тези на Белорусия и всички народи от бившия СССР ще вземат своята съдба в своите ръце.

Войната, подпалена от империалистите, неминуемо ще се превърне във война революционна, във война гражданска, война за освобождение на трудещите се от експлоатацията и угнетението, която завинаги ще сложи край на капитализма – последния експлоататорски строй на земята.

Превод Вл. Цеков

Бел.на редакцията: На времето Мао-дзе Дун казваше, че или световната война ще доведе до революция, или световната революция ще предотврати войната. За това си изказване той беше хулен от всички опортюнисти и ревизионисти, включително и от съветските, начело с Хрушчов.

Tags: