ГРЕШКАТА НА ЯНУКОВИЧ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТОРИ ОТ ПУТИН

sast&us

АЛЕКСАНДРА ВОЗДВИЖЕНСКАЯ

               Европейските марионетки винаги ще  изпълняват   волята на                                                       американските си господари във  важните неща                                                                                                                                                                                                                                                                                    

  Неотдавнашната декларация на властите от Франция още веднъж показа смехотворността в изказванията на официалните пропагандисти на РФ, че „Европа ще ни помогне”. Че тя, едва ли не, по икономически съображения скоро ще въстане против диктата на САЩ и ще се затича да другарува с Русия.

Напомням им, че през тези дни французите обещаха да продадат, построените за РФ „Мистрали” на други държави незаконно, понеже те са договорени и платени от Русия.

През тези дни избухна шпионски скандал във ФРГ: там ЦРУ незаконно събираше разузнавателна информация за европейските предприятия, включително и за „Аеробус”.Пикантността на ситуацията е в това, че ЦРУ засягайки интересите на страната си, помогна на немската спецслужба БНД. И Ангела Меркел не беше възмутена, както по-рано при подслушването на телефона и от американските АНБ…

Също ръководството на ЕС заплашва да засили санкциите против Русия за подкрепата на ДНР и ЛНР, макар тези санкции да носят на европейците огромна вреда.

При това дегенеративните европейски режими продължават да оказват помощ на терористическия режим в Киев. Много европейци, особено поляци, отдавна вече воюват в Донбас по волята на европейските правителства, които тайно ги подкрепят. Икономическите загуби, нарастващия поток убити и ранени наемници от ЕС, влошаването на отношенията с Русия изобщо не спират правителствата от Евросъюза.

Европейските марионетки винаги ще изпълняват волята на отвъдокеанските си господари при решаване на важните работи,  дори ако това опозорява техните „независими” държави и влиза в противоречие с техните икономически и политически интереси. Евросъюзът е претъпкан с американски военни бази, затова няма да стане проруски – това е утопия!

Не, Европа няма да ни помогне. Тя ще помага само на Западната империя, в състава на която влезе непосредствено след Втората световна война и на чело на която стоят САЩ. ЕС е независим само формално. В състава на Римската империя също влизаха формално независими „царства” и „градове-държави”, но всички те са изпълнявали волята на римския кесар… А волята на съвременния „кесар” от Вашингтон сега е една – с всички сили да се „заличи” Русия като държава и народ.

В украинската гражданска война това се вижда много ясно, в нея постепенно бяха вкарани много съседни държави. Войната на практика започна още от евромайдана, където бяха дадени първите човешки жертви, където нарастваше омразата към Русия и Православието, нейната духовна цивилизационна основа.

Евросъюзът и САЩ, както е известно, дадоха маса пари за организирането на майдана – след като Янукович отказа да подпише фаталната за Украйна „Асоциация с ЕС”. И по рано те даваха много милиарди долари за подготовка на пропагандисти и терористи, за подкупване на върхушката, което беше признато публично.

Разбира се, вътре в Украйна също имаше олигарси, които даваха пари за евромайдана, преследвайки различни свои цели. Но всички тези олигарси са крайно зависими от Запада, понеже се страхуват да не загубят чуждестранните си активи и желаят да запазят вносно-износните си операции, да запазят личната си сигурност, да реализират мечтите си да се впишат в „световния елит” и законно да се радват на незаконно откраднатите пари.

Тук трябва да се зададе въпросът: а какви, по-точно казано, цели преследваше Запада, когато извърши преврата? Когато установи икономически хаос? Но през февруари 2014 година Янукович „вдигна ръцете”. Беше готов да подпише каквато и да е разрушителна Асоциация, каквото и да е смъртоносно за него съглашение с майдановците. Той беше готов да предаде (и предаде) голяма част от пълномощията си на проевропейската опозиция, а след половин година изобщо трябваше да подаде оставка, всичко това той подписа в присъствието на господарите си – европейските и амерканските политици.

Ако западните правителства искаха по-нататъшно поробване на Украйна, то те можеха да го направят много по-евтино и сърдито, без да са необходими скъпоструващи държавен преврат и война, с помощта на страхливия Янукович. Още повече, че запазването на мира в Украйна щеше да осигури нейното по-ефективно ограбване, отколкото състоянието във война.

Независимо от това, европейските режими и САЩ пожелаха именно насилственото сваляне на Янукович, макар много добре да разбираха, че след него в Украйна ще започне гражданска война. Нещо повече, след въоръженото окупиране на Върховната Рада, терористите от майдана, по заповед на националистите, отмениха официалния статут на руския език.

Но националистите не биха направили и крачка без съгласието на  западните си опекуни. И тази крачка беше разгарянето на ненавист от майдановци към тогавашния Юго-Изток на Украйна, който съвсем закономерно се постара да се отдели и да се нарече Новорусия.

Всичко това се правеше за война, няма друго обяснение. За разгарянето на гражданската война в Украйна, която трябва да прерасне в глобална война на НАТО и неговите сателити против Русия.

Много от официалните пропагандисти на РФ през цялото време твърдяха, че „демократична” Европа, едва ли не, ще разбере и няма да подкрепи явните нацисти с украинското „фе” и ще започне да другарува с Русия. Много често такива изказвания се появиха в руските СМИ след поредното престъпление на киевските терористи: след изгорените от тях хора в Одеса, техните ракетно-бомбени удари срещу Луганск, човеконенавистническите масови разстрели  на мирните жители на Донбас със 152 милиметрови гаубици и „град”, икономическо задушаване на Гражданите от Новорусия чрез блокиране на социалните плащания, което доведе до гладна смърт дори и пенсионерите.

Така се оправдаваше изчаквателната политика на РФ: Европа ще прогледне, Украйна ще прогледне (а как ще прогледне, ако я зомбира пропагандната машина на Валцман, ако са забранени всички опозиционни СМИ, а проруските лидери ги гонят, убиват, или арестуват?) и режимът на евромайдановците едва ли не от само себе си щял да рухне.

Но нямаше никакъв натиск от страна на европейските управници върху  своите укро-фашистки марионетки.  Европейските „демократи” не за пръв път подкрепят човекоядци: понеже те от съображение за политическа целесъобразност финансираха дори напълно открити канибали, а не само такива „обикновени военни престъпници”, като в Украйна. Европейските управници само за последното десетилетие наградиха с ордени и премии дори такъв печално известен негър като Бокаса, диктатор от Централно Африканската империя. Той имал навика да изяжда опозиционерите си на обяд, личните му готвачи му приготвяли опозиционерите със сос от майонеза. А наставникът на френското правителство диктаторът на Хаити Дювалие-младши, се увличал по черни магии, обичал да прави амулети от сърцата на опозиционерите, който след такива „подвизи” спокойно доживял старините си във Франция.

Евросъюзът подкрепи с военни и парични средства и режима на наркотърговеца Хамидо Карзай в Афганистан, както и режима на наркотърговеца и търговеца на човешки органи Хашим Тачи в Косово, и много такива подобни…

За управниците от ЕС „правата на човека”, демократичната риторика е само пропаганда за глупаци. Тези политици са просто мениджъри, „говорещи кукли”, които са поставени да помагат на западните олигарси да завладеят света. По-рано световната диктатура не беше възможна, нямаше такива средства за връзка, за контрол, военна техника и средства за пропаганда. Едва сега техниката позволява да се създаде планетарна империя подчинена на една държавна машина, валута, система за пропаганда, да се индентифицира всеки с помощта на подкожен микрочип, без който не можеш нито да продадеш, нито да купиш каквото и да било.

Войната в Украйна е необходима, за да се увеличат нейните мащаби, да се „свали” Русия – последното препятствие на пътя за световно господство.

Ако Западът искаше да спре войната в Украйна, то това можеше да стане съвсем елементарно, като се окаже натиск върху режима на Порошенко-Валцман. Той зависи изцяло от Запада икономически и политически, пък и целият държавен апарат на Украйна вече се контролира от западни опекуни, от СБУ до Министъра на транспорта.

ЕС и САЩ искаха да направят от Украйна не просто икономически донор за себе си. Такава роля тя играеше през последните 25 години, снабдявайки европейската икономика с „бягащите” капитали, мозъци, евтини суровини. Сега те направиха Украйна военен „таран” против Русия. А измислените „зверства на руснаците в Украйна” в разпалената от Запада гражданска война в Украйна се превърна във важен коз против Русия.

Европейските режими пуснаха тоталитарната си машина за русофобска пропаганда и постигнаха много.  Повече от  осемдесет процента от немците и французите се отнасят с боязън и недоверие към политиката на Русия. Дори традиционно лоялните към нас в Чехия 61% от жителите и са загрижени и обезпокоени едва ли не от възможно нападение на РФ срещу страните от Балтия, а 59 негативно възприемат разширяването на икономическото влияние на Русия. При това 54% от чехите, независимо,че са славяни, дори назовават Русия „империя на злото”. Наистина, доставката на оръжие или изпращането на войски в Украйна не се одобрява от болшинството чехи, тоест антируската психоза още не е стигнала критичната си точка. Европейските пропагандисти тук има още много да поработят…

Всички тези екскурзии в историята на майдана и войната в Новорусия се правят, за да си представим бъдещето. Изхождайки от старата логика на действията на режимите на държавите от Евросъюза и САЩ, ще последва по нататъшно засилване на военните действия в Новорусия.

В крайна сметка, на това може да се възрази, че Западът ще бъде зает с укрепването на марионетния си режим в Украйна. Разбира се режимът на Валцман вече два пъти си изпати от Въоръжените сили на Новорусия и ако отново атакува, то отново ще си го получи. А ако този проамерикански режим го набият още веднъж, то в света могат да се надигнат и да се сплотят силите, не желаещи да се помирят с господството на САЩ и НАТО, в това число, дори и в „задния двор” на САЩ – в Латинска Америка.

На това може да се отговори по следния начин: след всяко поражение от Армиите на ДНР и ЛНР  режимът на Валцман става по-силен, а настъпление на единния фронт на антиамериканските сили няма.

Защо е така? Защото, след военните победи на Новорусия последваха политически поражения, по нататъшното настъпление се прекратяваше и се подписваше поредният неизгоден мински мир, гарантиращ в бъдеще поредната спирала на войната. За съюзниците на Русия по света, това, е меко казано, спирачка за съпротивата срещу новия световен ред. А битият режим на Валцман през това време получи помощ, прегрупира силите, получи съчувствие от „световната общественост”, което е много обидено от „злобно-тоталитарната” Русия. А сближаването на РФ с ДНР и ЛНР в очите на целия свят е някакъв зловещ фактор.

Има наднационална мрежа на глобалистки структури, агенти за влияние които ги има и в коридорите на властта в Москва. Те се стараят да засилят „управляемия хаос”, влияейки върху двете страни в конфликта. Те постоянно ни водят към политически поражения, дори и когато побеждаваме.

Дори нашата победа в Крим играе против нас, понеже сплоти населението на Украйна и терористите около пучистите от евромайдана, които нямаха авторитет. А половинчатите победи, без да са политически оформени, които не водят до разгром на противника, могат да станат много опасни за победителя. Такива победи правят противника по-озлобен и мотивиран, довеждат го до стегнатост и мотивираност.

Аз вече многократно писах, че Украйна днес се превърна в огромен майдан за целия руски свят, източник за смут и войни за граничните държави. Освобождението на Крим, настъплението срещу Мариупол, много прилича на победата на Янукович над евромайдана, който беше разгонен от „Беркута” в нощта на 31 ноември срещу 1 декември. След като каза „а”, трябваше да каже и „б”: след напълно законното изгонване на метежниците трябваше да арестува неговите главатари, най-активните участници, да накаже редица редакции на СМИ за антидържавна пропаганда и подкрепа за метежа. Едновременно с това трябваше да даде правдива информационна картина за ставащото на народа, да каже истината за организаторите на майдана, да покаже прекрасната перспектива на икономическите възможности за Украйна в Митническия съюз, предимствата на духовния и политически съюз с Русия. И всичко щеше да бъде нормално. Нямаше да има нито преврат, нито война. В крайна сметка, в близката година.

Именно така беше прекратена масовата акция „Украйна без Кучма”.  Но  Янукович вместо да разгроми въоръжените терористи, започна да се извинява на бунтовниците. А след това отстрани от властта редица милиционери, които изпълняваха своя дълг.

Домораслите „макиавеловци”  отново решиха „да минат между капките”, надявайки се да излъжат всички, да няма конфронтация… За което си платиха, но заедно с тях плати и страната…

Тези които бяха разгонени от Янукович, знаеха, че той няма да стигне до края и му позволиха временна победа-очиствайки майдана, което след това доведе до поражението му.

Като,че ли същото се случва и с нашите победи в Крим и Новорусия. Те за съжаление, не доведоха до стратегическа победа, но против нас се засили омразата по цял свят и засили режима на киевските терористи.

Управниците на Запада искат да запалят голяма война против Русия. Отначало да предизвикат смут вътре в нея, а след това-пряко военно настъпление, което ще се осъществи частично от зомбираните укро-фашисти, грузинци, прибалтийци… Ядреното оръжие изобщо не ни гарантира, че няма да бъдем нападнати, ако започне политически хаос. Тогава армията на РФ няма да знае кого да слуша. Враговете ни, вероятно, ще се постараят да парализират командването, като създаде няколко центъра на властта, като се постараят да отстранят Главнокомандващия Путин.

Да отбележим, че ядреното оръжие не спаси СССР от инспирирания от Запада разпад и серията подстрекавани от тях граждански войни, в които загинаха и бяха ранени милиони…

Новата световна война изобщо може да мине без използването на ядрено оръжие (поне без стратегическо), с помощта на обикновено въоръжение, както това вече става в Новорусия.

Но всички тези катаклизми могат да бъдат отсрочени с много ясна настъпателна политика на Русия. Разбира се в крайна сметка „полусъпротивата”, слабостта, разсеяността водят само до нови нападения. Както това вече се случи с Янукович. А ако държавата прояви сила, ястност и при това далновидност, то, обратно, нападенията ще затихнат. Така постъпи Асад в Сирия. Разбира се и Путин го прикриваше от войната, като се прояви в добра светлина.

Трябва да се помни, че не само Сирия, но и много други държави, раздразнени от американското робство, са готови да ни подкрепят в случай на такава политика на Русия. Пък и вътре в страните от НАТО има симпатизиращи ни християни, някои леви сили, които са готови да ни подкрепят. И тогава перспективата на световната война ще се отдалечи.

Следователно, след неизбежното поредно настъпление на киевската хунта срещу Новорусия ние трябва не само да разбием войската на укро-фашистите, но и да фиксираме победата си политически.

km.ru                                                                                 превод Милчо Александров                                                                                                                                                                                  

Tags: ,