СТРАТЕГИЯ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УКРАЙНА. КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ?

Алла Гигова – кандидат на историческите науки, секретар на Българското Славянско движение, Българската Работническа партия/комунисти/

От момента на разрушаването на СССР, вече трето десетилетие, светът наблюдава как световният империализъм, начело със САЩ, все по-стремително се превръща в същество вампир. Вампирясалият агресор разорява цели региони и страни, оставя след себе си пожарища, руини и тероризирано население, което буквално се разбягва по планетата, спасявайки се от нищетата и безработицата и борейки се за оцеляване.

По телевизията предават кадри, на които се вижда как  Украйна е вкарана в капана на нищетата, шантажа и организирания грабеж. И тук са същите агресивни сили, които не се гнусят да използват платените агенти – наследници на хитлерофашизма и нацизма, в ролята на нагли и хищни зверове. А Международният валутен фонд е готов да даде заем, а после да съдере и последната кожа на украинците. Само че в западните украинци и кожа няма, всички фабрики, заводи и мини са в югоизточна Украйна, а да се проникне там пречат 17 милиона руснаци.

Гледайки това си спомням събитията в Югославия, където се внедри това, което още хитлеристите наричаха “Нойе Орднунг” – ”Нов ред”, който със същото название употребиха САЩ през август 1995 г., организирайки, вдъхновявайки и поддържайки фашисткия режим на усташите в Хърватия, които нахлуха в Сръбска Крайна и зверски унищожаваха сръбското население. А тактическата и разузнавателна поддръжка в това отношение оказаха ЦРУ и военното разузнаване на САЩ. И новият президент на Хърватия Туджман започна своята “бурна” дейност с награждаването на осъдените от Народния съд усташки “герои” и разрушаването на 3000 антифашистки паметници. А хиляди сърби бяха ограбени, измъчвани, подложени на страшни изтезания, изгорени живи като опечени на шиш. Но това вече се беше случвало – през Втората световна война, когато усташите, вдъхновявани от своите германски приятели и католическите попове, унищожиха по този зверски начин милион и половина сърби. А сега западът се саморазобличи като наследник на хитлерофашизма. Още през 1968 г. в Германия бе създаден “Комитет за възстановяването на историческата истина” начело с хамбургския професор Вернер Вебер. Този комитет се труди за оправдаването на фашистките престъпления, твърдейки, че бомбардировките над английските градове били само удари за възмездие, че в хитлеристките концлагери никога не е имало газови камери, а лагерът Дахау е бил построен от американците за имитация, евреите постоянно са водили кампания за ненавист към Германия и за това са получили своето, Полша след аншлуса /присъединяването/ на Австрия и разпада на Чехословакия, просто е пречела на създаването на немския “Нов ред” /както сега пречи Русия/.

Само от 1945 г. до края на миналия век САЩ са се опитали да свалят над 40 правителства, да унищожат над 30 народни движения, борещи се против експлоататорския строй, бомбардирали са 25 държави и са осъдили на смърт или отчаяние милиони хора. След бомбардировките на Ирак през 1991г. САЩ построиха военни бази в Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн, Оман, Катар; след разгрома на Югославия през 1999 – в Косово, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Унгария, България; след бомбардировките в Афганистан през 2001-2002 г. – в Афганистан, Пакистан, Казахстан, Грузия, Узбекистан и т.н., общо 128 на брой от близо хилядата военни бази, построени преди това и до сега. Икономическото унищожение на Аржентина, Венецуела и много други, превратите в Чили, Гренада, Панама и още много по света, убийството на политически лидери в Африка и Латинска Америка, създаване на “ескадрони на смъртта” и концлагери по цял свят – това са все “мирните инициативи” на САЩ и те продължават да тръбят за своето “миротворчество”.

За четвърт век с помощта на своята военна машина САЩ съсипаха живота на милиони хора по света, а ООН и неговият Съвет за сигурност се превърнаха в инструмент за агресивна политика и нагъл шантаж на световния агресор. Използвайки икономическата обвързаност на правителството на Русия със световните икономически и финансови кръгове новите кръстоносци не се стесняват  и не скриват своите планове. Ако даже рейгъномиста Пол Крейг открито заявява, че руснаците са се събудили, украинската криза са я подготвили и ръководят САЩ, готвейки удар по Русия, може да си представим какво се готви.

А аз излизам на улицата, по която вървят българите с безизразен поглед, загрижени и измъчени от нищетата и неизвестното бъдеще. Икономиката напълно е унищожена – и промишлеността и селското стопанство, всеки втори е безработен. Най-разпространената професия е пазач, или както деликатно се казва – охранител – при минимална заплата от 340 лв. или 170 евро. Минималната пенсия, която получават 70% от пенсионерите е 75-100 евро, а цените европейски, качеството на продуктите – боклук, отпадъците, изхвърлени от Европа – и всичките химически токсични. Младото поколение израснало в тази пустиня, на която се е превърнала страната /фабриките и заводите са разрушени до основи, стърчат само колоните на стените на някога цъфтящите предприятия, градините и полята са обрасли с бурени, селата запустели и изоставени/ нищо не знае за социализма и не вярва на приказките за него. На младите се внушава, че трябва да учат английски, за да успеят в живота. Бабите и дядовците дават и мило и драго техните внуци да се изучат в Германия или Англия и то с професии като “връзки с обществеността” или “международен туризъм” и тем подобни, а после всичките тези бакалаври остават без работа. Западът, подмамил ги и им дал образование за огромни пари, прави всичко тази младеж, на която той е обещал равни права, да не остане, не дай си боже, в Европа. На думи – да, всички имат права, а на дело тях ги среща чиновнически саботаж. Прави се всичко възможно да не си намерят работа, да не се регистрират, не им се полагат медицински осигуровки и т.н. В тази обстановка се превръщат в лумпенизирана тълпа, която с ярост се нахвърля на паметниците на социализма и на партизаните, драска по тях гнусни надписи и ги разрушава. Знаем съдбата на Мавзолея на Г.Димитров, виждаме какво става с Паметника на Съветската армия в София, вандализмът буйства безнаказано. Всяка антисъветска и антикомунистическа проява се приветства от средствата за масова информация и от западните политици и дипломати. От февруари миналата година постоянно се правят истерични опити да се фашизира недоволството на населението. Възникват множество групи от нацистки тип и те все по-гръмко се изявяват по митингите. В страната, в която има военни бази на САЩ и НАТО, безплатно превозват фашизираните идиоти от град на град, при нужда ги хранят, поят ги и им плащат по 75-100 евро на ден за участие в шествия и протести. Болшинството от тези хора са наркомани, а една част са студенти, радващи се, че може да ходят на лекции и да получават джобни. Като правило това са деца от по-заможни семейства, собственици на ресторанти, магазини, хотели.

Аз гледам улиците в българските градове и се ужасявам на какво са се превърнали – няма нито една улица, по която може да се мине нормално – асфалта и плочките са разбити така, че само с туристически обувки може да се мине. Властите предоставят обществените поръчки за поддържане на комуналното стопанство на близки свои фирми и те, използвайки некачествени материали, постоянно ремонтират, гълтайки нашите данъци. А мен ме е срам, че страната е заприличала на лунен пейзаж, в която бродят клошари и бездомни кучета, еднакво сиротни и мръсни. Но от кучетата нищо не зависи, а хората е крайно време да се изправят, да осъзнаят своето човешко достойнство и своята отговорност за всичко това.

Гледам горящия Киев и си спомням как след войната с помощта и усилията на целия Съветски съюз го възстановихме от руините и как се гордеехме с неговата красота. А сега! ”Как се случи, че вандали отново разрушиха града, както това направиха хитлеровците. Родителите на моя баща и неговата сестричка, току-що завършила училище, бяха убити през 1941 г. от есесовците в компанията на украински полицаи. По-късно разбрахме, че полицаите са освободени от лагерите през 1954 г. по заповед на Хрушчов. Значи по улиците на Киев с чувство на всепозволеност се разхождат техните внуци, наследили жестокостта и злобата на своите деди. Рушат здания и паметници, горят книги… Колко пъти в историята това може да се случи, нима сме толкова безпаметни или глупави? Нима сме забравили предсмъртния стон на измъчвания от хитлеристите Юлиус Фучик ”Хора,  обичах ви. Бдете!” Престанете да зяпате като на шоу, докато ви бъркат в джобовете и опустошават страната ни, Родината ни, от която няма по-скъпо на света!

И отново си задавам въпроса, нима отново ще има Бабий Яр, нима отново ще заработят пещите на Освиенцим? Аз бях на 20 г. когато за първи път видях Освиенцим и го разгледах. Тогава си дадох клетва, че никога няма да престана да се боря против фашизма.

Наскоро ми позвъня мой приятел от Чехия, председател на Чешко-моравския славянски съюз. Съобщи ми, че чехите гладуват, не могат да свържат двата края, безработицата е огромна, Прага е съсипана. А скоро бях получила и доклад от Полския славянски комитет за бедствията на полския народ в обятията на ЕС и НАТО.

И ми се иска да кажа на украинския народ, който възпита младогвардейците, който воюва в партизанските отряди на Медведев, Сабуров и Руднев, който рамо до рамо със своите братя – другите съветски народи, разгроми хитлерофашизма и след това геройски възстанови СССР – скъпи другари, спомнете си нашата победа, спомнете си как щастливо живееше Украйна докато беше в СССР. Направете всичко вашите деца да имат бъдеще, да не са роби и пушечно месо в поредната империалистическа война, а бъдещи всестранно развити личности, за което мечтаеше Й.В. Сталин.

Украйна преживя тежко такива илюзии като Скоропадский, Петлюра, Бандера, Шухевич и всеки път жестоко плащаше за тях. В годините на втората световна бандеровците, заедно с хитлеристите унищожиха в Украйна 5 милиона и 300 хиляди човека, 2 милиона и половина изпратиха на принудителен труд в Германия, устроиха кървав погром на Лвов, като за 7 дни убиха 7 хиляди човека, сред които деятели на науката, културата, изкуствата, медицината. Даже немците бяха шокирани от тази жестокост. А главният виновник за това – Шухевич, беше награден от Хитлер с два “Железни кръста” и медали за наказателната операция против белоруските партизани и полското население. Навярно за тези “подвизи” днес издигат паметници на Шухевич.

Хората по света трябва да се замислят кого поддържат днес ”западните демокрации”, които без умора повтарят мантрата за “правата на човека”. И под тази мантра се провежда мощен кръстоносен поход против цялото човечество, за присвояване богатствата на земята, независимо на коя територия се намират. Такава е стратегията на днешните агресори. Тях не ги интересува съдбата на нито един народ, страна, нация. Тях ги интересува само грабежа. Така, както съвременният Морган владее богатствата заграбени от неговия пра-пра дядо – пирата Морган, и отдавна ги е легализирал. Така съвременните руски, украински, български и прочие моргановци ни уговарят, че в мътните 90 год. на миналия век някой по нещо е присвоил…. но до тук, точка по въпроса. И сега същите тези господа ни се представят в ролята на почтени предприемачи, политици, обществени деятели, разчитайки, че народът е лишен от памет. А на мен ми е все едно – българин, китаец или руснак ограбва народите – всичките такива ги ненавиждам. На 23 февруари попитах генералния консул на Руската федерация във Варна “Е разбрахте ли накрая защо такива са ги държали в ГУЛАГ?” Той въздъхна мълчейки. А аз съм уверена, че отново трябва да се отворят ГУЛАГ и цялата тази сган отново да се върне там и никога повече да не се пуска.

Пред очите ни превръщат Украйна в Сърбия, но аз съм РУСКИ, СЪВЕТСКИ ЧОВЕК, и знам, че западът слабо познава Русия. Ако в Украйна той получи силен отпор, то ще започне революционен процес и в Русия. И мисля, именно това обстоятелство плаши управляващия руски елит, и именно това по неразбираеми от много хора причини заставя Путин да се “съветва” с явните врагове на Русия – Обама и Меркел. Те правят всичко за да вкарат в орбитата на своите интереси Украйна, а “вождът” на Русия още и се съветва с тях. Интересно за какво ще ги послуша.

Възмутително е как руските СМИ наричат бандеровския преврат „революция” и го сравняват с Октомврийската революция. Не само неграмотността, но и класовата ненавист тук е очевидна. И на всички им се иска да приравнят Сталин с Хитлер, сокола – с крокодила. Болшевиките никога не са били бандити, не са убивали хора без съд и следствие, а социализмът, построен в СССР, осигури реално надеждно бъдеще за всеки човек, което нито едно правителство след това не можа и не може да направи. Защитата на частната собственост от буржоазната държава създава прецедент за вечна власт, за диктатура на КАПИТАЛА над ТРУДА и само окончателното отхвърляне на това положение може да освободи хората от вековечната зависимост в духовно и материално отношение.

А в Киев грабят, насилват, издават олигофренски закони, нямащи нищо общо дори и с буржоазното право, отменят и Декларацията за правата на човека, приета от ООН, отменят и присъдите на Международния Трибунал в Нюрнберг за престъпленията на хитлерофашизма…

Къде е изходът? Убеждавам се, че вече настъпи време да сложим край на профашистките упражнения на САЩ и на техните сателити. В Нюрнберг, през октомври 1946 г. за първи път в историята на човечеството беше определен и наказан световния агресор, наказани бяха и неговите вдъхновители и спонсори. Настъпи време да се проведе Нюрнберг-2 и със силите на световната демократична общественост да получат заслуженото съвременните последователи на “Новия световен ред”, чиято цел е унищожението на така наречените от тях ”излишни” хора на планетата, към които се отнасяме и всички ние, извън златния милиард на САЩ. Необходимо е да се обърнем към правителствата и обществеността на всички страни, подложени на военна, икономическа, финансова и биологическа агресия от САЩ от 1945 г. до сега. Фашизмът трябва да бъде спрян докато не е станал планетарен.

И в това се състои за пореден път освободителната роля на Русия. Руснаците бавно впрягат, но много бързо яздят. Цялото миролюбиво човечество чака с нетърпение възстановяването на Русия в тази почетна роля.

превод с малки съкращения – Вл. Цеков

Tags: