КАКВО БЪДЕЩЕ ПРЕДВИЖДАХА НЕМСКИТЕ НАЦИСТИ ЗА НАРОДИТЕ И КАКВО НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ ПРЕДВИЖДАТ ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ

ukrofashisti

доц.кин Георги Ненчовски

  Живеем в неспокойно и тревожно време, без някаква положителна алтернатива и реална надежда за по-добро и сигурно бъдеще. Днес големите и малки народи трупат планини от смъртоносно оръжие за масово унищожаване на хора и тяхната материална и духовна култура и същевременно отношенията между тях непрекъснато се влошават и черните облаци на една голяма война бавно се сгъстяват над планетата. Политическото невежество на масите твърди: „Невъзможно е това оръжие и тези взаимоотношения да влязат в унищожителна дейност… но вероятно реално осъзнаване ще има едва тогава, когато атомните бомби почнат да се взривяват върху главите им, защото ястребите войнолюбци не са малко на земята и един наркоман глупак срещу злато и алкохол може да натисне копчето и да взриви цялата планета.”

И в нашето съвремие, гъмжащо от несправедливости и негативи, не са малко хората, които благоговеят пред хитлеризма и в една или друга страна под различни форми има фашистки режими.

Тук ще изложим само частица от „хуманните и благотворителни деяния” на фашизираните нацисти в миналото и днес.

В речта си на 22.8.1939 г. в Оберзалцберг Хитлер заявява: „Нашата сила е в подвижността и жестокостта … Затова аз засега само на Изток съм подготвил моите части „Мъртвешки глави” и съм заповядал безмилостно да унищожават мъже, жени и деца от полски произход. Само така можем да завладеем жизнено пространство … Полша ще бъде обезлюдена и заселена с германци. А по-късно с Русия ще се случи същото. Ние ще разгромим Съветския съюз. Тогава ще настъпи световното господство за Германия.” Ханс Франк – генерален губернатор на Полша заявява: „Ако заповядам да се разлепва по едно съобщение за всеки седем разстреляни поляци няма да стигнат дърветата на Полша, нито хартията.” Според някои съобщения немските нацисти избиват към 6 милиона поляци … Първите жертви бяха 3500 културни дейци и според плана „Ост” се предвижда 20 милиона поляци да бъдат депортирани на изток и унищожени…

Планът за избиване на чехословашкия народ бе изработен през 1938 г. и според него чехословашкото население трябваше да бъде унищожено и Чехия да бъде германизирана. За кратко време бяха избити 300 000 чехи, 600 000 бяха изпратени на работа в Германия и ежедневно се избиваха по 100 чешки граждани.

Безобразията над евреите започват още с идването на Хитлер на власт, но решителната фаза за тяхното изтребление започва през 1942 г. На 20.1.1942 г. в главната квартира на фюрера се решава да се изтребят към 11 000 000 евреи и тази кървава задача се поставя на Хайдрих, а той я прехвърля на Айхман. В края на войната той признава, че едва е успял да унищожи 6 000 000 евреи. „Ние ще създадем колониална империя в центъра на Европа – се хвалели хитлеристите. Освен това, изразено по военному, ние трябва да убиваме по 3 – 4 000 000 руснаци ежегодно.” И зверски избитите деца, жени, старци и мъже в окупираните съветски територии са над 20 000 000.

В процеса на войната в щабовете на генералите се изработва зловещия план „Ост”. Според плана политическите дейци подлежат на ликвидиране. Никакво транспортиране в тила. Политическите комисари, офицери не се признават за военнопленници и трябва да се избиват. За всеки убит германски войник да се избиват заложници по преценка. Във Франция бяха разстреляни 29 000 заложници, а в Полша 34 098 души. В началото на 1940 г. Хитлер дава заповед за изработване на план за овладяване на Великобритания, а Химлер разработва план за разселване и избиване та английския народ. По-късно тези мероприятия бяха обединени в плана „Зеельове” и същата участ очакваше и американския народ.

Влакове и композиции, натоварени с жени, старци, деца, младежи, девойки и зрели мъже вървяха към лагерите на смъртта. Воплите на умиращите във вагоните, писъкът на децата, ревът на жените и протестът на мъжете ни най-малко не смущаваха влаковия персонал от есесовци. А в лагерите ги чакаха крематориумите. Според някои данни основните лагери на смъртта са били към 90. И една година в лагерите на смъртта се провежда съревнование кой лагер за един ден ще умъртви най-много лагерници и ще заличи следите. Печели Освиенцим. За един ден избиват 10 000 политзатворници и заличават следите.

Хитлеристите извършиха още едно злодеяние: наводниха подземията в Берлин и предизвикаха смъртта на хиляди невинни германски граждани.

Същевременно военнопрестъпниците от англо-американския лагер не бяха по-хуманни. В края на войната англо-американската авиация бомбардира Дрезден, в който нямаше нито един военен обект, и отне живота на повече от 250 000 невинни мирни граждани, през лятото на 1945 г. хвърлиха две атомни бомби над Хирошима и Нагасаки и жертвите бяха над 200 000. Бомбардиран беше и Токио. Тези злодеяния не допринесоха с нищо за победата над хитлеристката коалиция. Тази работа беше извършена от съветските войски. Според някои сведения японските военнопрестъпници в един град в Китай заравят живи 300 000 китайци.

Още незаглъхнали оръдията от кървавата световна война англо-американските империалисти започнаха да чертаят планове за нова световна касапница, за хегемония над Европа и света и за нов световен ред.

Три-четири дни след приключване на Втората световна война Чърчил и Труман се опитаха да започнат нова война срещу СССР, в която да участват към 100 000 германски войници и офицери, но съветското разузнаване им развали плановете.

Нюрнбергският съд осъди справедливо хитлеристките военнопрестъпници. Известно е, че за да избегнат въжето Гьобелс, Химлер и Гьоринг се отровиха, а Кайтел, Розенберг и Йозл увиснаха на бесилото. Но съвременните империалисти не си взеха поука от историята. За кратко време след войната изработиха и утвърдиха 17 стратегически планове за унищожаване на съветската страна. Но не посмяха да ги приложат, защото Съюзът се сдоби с атомни и водородни бомби и изведе спътник около земята. Според плана „Троян” от 1948 г. трябваше да бъдат унищожени седемдесет града със 130 ядрени бомби, а според плана „Офтекъл” от 1949 г. следваше да бъдат унищожени 104 съветски градове с 330 атомни бомби и повторно да бъдат атакувани със 72 атомни бомби. По-късно според плана „Дробшот” над съветска територия трябваше да бъдат хвърлени 300 атомни бомби.

Трудно е да се изброят военните съюзи, които САЩ създадоха, обкръжиха Руската федерация с военни бази, наситиха Европа с атомно оръжие, създадоха голяма военна база в Косово, а атомното оръжие и ядрените глави, които имат в Тихия океан срещу Китай, само военните знаят тяхното количество.

Още по-трудно е да се изброят войните, които САЩ и НАТО предизвикаха след Втората световна война. Те направиха опит да свалят около 40 правителства, да смажат повече от 30 народни движения, бомбардираха 25 страни и т.н. И със своите съюзници от Европа превърнаха Близкия изток в огнище на войни, пожарища и смърт. И жертвите са Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Югославия, Сирия и т.н. С хиляди бомби се изсипваха върху гъсто населени райони, промишлени предприятия, инфраструктури, болници, училища, почивни станции и т.н. Над 1 500 000 иракски граждани загинаха от бомбите, снарясите и куршумите. Хиляди иракски деца загинаха в следствие на санкциите на САЩ и Англия, които ги лишаваха от животоспасяващи лекарства. Във Виетнам жертвите са около 2 000 000 и жени, деца и старци се избиваха в промишлени количества. Военнопрестъпниците не бяха само сред американците. Не се говори нищо за 200 000 загинали в Източен Тимур, избити през 1975 г. от индонезийското правителство с одобрението на САЩ, ни дума за избитите 500 000 в Гватемала, за загиналите в Чили, Ел Салвадор, Никарагуа, Уругвай и другаде. Потресаваща е картината от бомбардировките и опожарените от американските пирати села. И тъй дълга е картината на ужасите от войните, предизвикани от САЩ и НАТО.

Тук в реда на нещата трябва да отбележим зловещите решения на световния капиталистически елит в Рим през ХХ в. за поголовно намаляване на населението на земята и то с най-антихуманни средства. И за съжаление тези средства сега активно се прилагат. Предвижда се унищожаването на цели нации и най-вече на славянството и руския народ. Например Маргарет Тачър – министър председател на Англия още през 70-те години на миналия век заяви, че от 150 000 000 руски народ е целесъобразно да останат към 15 000 000 и т.н.

И днес няма по-свещена задача от борбата на народите за предотвратяване Трета световна война и запазване на световния мир. Ако това не стане, земята ще се превърне в градове, села и инфраструктури, представляващи купища развалини и човешки кости; и природа, превърната в скалисти и пясъчни пустини. Среден път няма, защото човешкият, животинският и растителният свят ще бъдат унищожени.

Tags: