ДЕКЛАРАЦИЯ

kndr

НА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА МВнР НА КНДР

  Откритите машинации на САЩ за увеличаване на въоръжените им сили за военно господство на Корейския полуостров не прекратяват.

На 13 юни в пристанище Пусан влезе атомната подводница на САЩ „Mississippi”, появила се за пръв път в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Атомната подводница „Mississippi”, постъпва на въоръжение през 2012 година, е най-съвременната настъпателна подводница, която е въоръжена много установки  инсталации за изстрелване на торпеда и крилати ракети и изпълняват задача да атакуват корабите на  противника и да осигуряват специалните операции.

И в хода на съвместните военни учения „KeyResolv”, „Foal Eagle 16”, които се проведоха в Южна Корея в продължение на 50 дни до края на март, САЩ изцяло мобилизираха огромните си пълчища от стратегически ядрени сили, включително и атомния самолетоносач „John Stennis”, стратегическите ядрени бомбардировачи „В-52” и „В-2”, бойните самолети-невидимки „F-22A”, които създадоха крайно взривоопасна ситуация.

В момента два американски атомни самолетоносачи постоянно маневрират във водите на Азиатско-Тихоокеанския регион около Корейския полуостров, а в САЩ, а в САЩ открито върви подготовка за нанасяне на „точен въздушен удар” по нашите ядрени обекти и ядрени сили. И навлизането в южнокорейско пристанище на съвременна атомна подводница на ВМС на САЩ при тази ситуация представлява непосредствена заплаха за сигурността на КНДР, света и региона.

Неспокойната ситуация на корейския полуостров, която се нагнетява от непрекъснатото увеличаване на стратегическите  въоръжения от САЩ, навлизат в неконтролиран стадий.

Днес ние в КНДР водим генерално настъпление за осъществяване на издигнатите от историческия седми конгрес на ТПК грандиозни цели за изграждането на могъща социалистическа държава, и затова на нас ни е извънредно скъпа мирната обстановка.

Но тревожните реалности в нашата страна доказват истината, че никой не може да ти дари най-скъпото за нашия народ мирът и който не може да бъде подкупен с нищо. Мирът може да се защити само, когато имаш собствени сили и той се гарантира именно от тези сили.

Най-оптималният път за предотвратяването на война и защита на мира на Корейския полуостров е всестранното укрепване на нашите ядрени сили за сдържане и самоотбрана, понеже  Корейският полуостров е регион, където постоянно съществува опастност от възникване на ядрена война, поради провокациите на САЩ и за това е най-горещата точка на планетата.

САЩ продължават ядрения шантаж и ядрените военни маневри против нас, настояват за приоритетна денуклеаризация. Това е пълен абсурд.

САЩ трябва трезво да оценяват стратегическата позиция на КНДР, влязла в редовете на ядрените държави и да се откаже от анахроничната си враждебна политика и да се реши да изтегли агресивните си войски и въоръжение от Южна Корея.

Ако САЩ продължават упорито да не забелязват нашите искания и да се увличат по ядрената заплаха и произвол, то тях ги очакват горчиви несполуки и разкаяния.

сайт на ВКПБ                              превод Милчо Александров

Tags: ,