ЗА СМЪРТТА НА ДРУГАРЯ

mozgovojВ Донбас беше извършено злодейско убийство на най-авторитетния командир на опълченците – комбрига Мозговой. Сега се преувеличават различни версии, кой именно е извършил това предателско нападение. Политици, политолози, журналисти, обикновени любители търсят варианти и правят предположения. А ние знаем кой точно – Алексей Мозговой беше убит от привържениците на експлоататорския капиталистически строй.

Същността на нещата е в това, че другарят Мозговой не беше просто обикновен полеви командир, патриот на Донбас, умел и храбър военоначалник. Той стоеше много близко до трудовия народ, той беше най-червен от командирите. В неговата бригада имаше комунистически подразделения и червени знамена с лозунги „Смърт на фашистките окупатори!”. Именно той прие международния антифашистки форум, той каза, че правителството на ЛНР го е заплашило със смърт и му е забранило да проведе този форум. Всички негови изказвания през последно време показват, че не се примири със слугите на едрата буржоазия в ръководството на република Донбас, той нямаше намерение да се примирява с позорните условия на „примирието”, наложено на републиките от съвместните усилия на киевските фашисти, техните презокеански кукловоди и кремълската олигархия. По своят устрем и дух той беше стихиен комунист. Такива като него народът винаги е наричал безпартийни комунисти. Макар и да не разбираше много добре марксистката теория – той беше плът от плътта на трудовия народ. За него и такива като него, Путин със скрита досада каза, че му е обидно  за украинската армия, понеже тя губи войната от миньори и трактористи. Той беше враг на всички антинародни сили, в каквито и дрехи да се бяха маскирали. Тъкмо той призоваваше, в известните телевизионни мостове, украинските войници да обърнат оръжието си срещу олигарсите и заедно да отидат в Киев, заедно да се борят за народна власт, а това означава, че той обективно беше необходим на народа. Това означава, че той мразеше привържениците на капитализма от всички заинтересувани страни. Той пречеше на всички, на които той не пожела да бъде послушно оръдие – и на киевската хунта, и на новата буржоазна власт в Донбас, и на самите кукловоди както от кремълската администрация, така и от западните столици.

Маските са хвърлени. Нанесен е открит предателски удар в гърба на антифашистката съпротива на народа на Донбас. Но народът вече не е сляп, той започва да вижда по-ясно цената, на всички които толкова дълго го водеха за носа, прикривайки се зад всякаква националистическа и патриотична риторика.

„Те” трябва да знаят: че ние сме комунисти, че ние сме трудовият народ, че нищо няма да забравим и нищо няма да простим, на никой от враговете на народа няма да се размине възмездието за смъртта и страданията на честните хора.

Борбата с фашизма и пораждащия го капитализъм ще продължи!

Секретариат на ЦК наРКРП-КПСС           превод Милчо Александров

Tags: