КОМЕНТАР НА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ДКО НА КНДР

Официалният представител на Държавния комитет на отбраната на КНДР направи на 1 юни следния коментар пред кореспондента на (ЦТАК) във връзка с разпространяването от южнокорейските власти лъжливи слухове, че едва ли не са се състояли някакви тайни контакти между Севера и Юга в Пекин и обясни  „ истинския смисъл”  на т.н. „Берлинско предложение” от предателя Ли Мен Бак.

Изобщо кликата на предателите начело с Ли Мен Бак са майстори на изфабрикуването на лъжи и представляват бандитска шайка, която хвърля обещанията си пред нацията като ненужни късчета хартия.

Инцидентът с гибелта на корветата „Чхонан” и артилерийския обстрел на остров Енпхендо нагледно свидетелствува за това.

Твърдението за тайни контакти в Пекин на представители на южнокорейските власти ни изясни „истинския смисъл” на така нареченото „Берлинско предложение” от предателя Ли Мен Бак, като чиста лъжа.

Понеже кликата на Ли Мен Бак чрез представителя на Чхонваде първи обнародваха изопачена информация за тайни контакти в Пекин и разпространяват лъжливи слухове от всякакъв род, ние сме принудени да ги разобличим с реалните факти за тези контакти.

Кликата на Ли Мен Бак, съзнаваща, че няма да и се размине отговорността за най-лошото състояние на междукорейските отношения поради което кризата може да се задълбочи още повече в края на управлението и, от началото на април 2011 г. нееднократно настойчиво се обръщаше към нас „за тайни контакти за обсъждане на въпроса за провеждане на „среща на върха”, обещавайки, че „те повече няма да засягат инцидента с корветата „Чхонан” и артилерийския обстрел на остров Енпхендо”.

При това те се оправдаваха, че изобщо „политиката на Ли Мен Бак по отношение на Севера е насочена за подобряване на междукорейските отношения, само на Север не я разбират.

Но на 9 май директорът на политическия департамент на марионетното миництерство по работите на обединението Ким Чхон Сик, началника на управлението за разузнаване Хон Чан Хва и секретар по външната стратегия на секретариата Чхонваде Ким Тхе Хо, които взеха участие на тайните контакти нарушиха първоначалните договорености с нас и се опитват да хитруват като получат от нас „извинение”, което да потвърди, че инцидента за гибелта на корветата „Чхонан” и артилерийския обстрел на остров Енпхендо е „ скръб, през която трябва да се премине мъдро” за да се подобрят междукорейските отношения.

Когато нашата страна заяви, че неможе и дума да става за такова „извинение” за инцидента, към което КНДР няма никакво отношение, поради нашите справедливи самозащитни мерки, то южнокорейците започнаха изпитват нашата страна да „направи отстъпки”.

Tags: ,