Писмо на ЦК на ТКП

 

Уважаеми другари,

Съпротивата, която е главно срещу премиера Ердоган и неговата партия, и в която милиони хора евзимат участие, от  31 май продължава под различни форми, въпреки топлото лято.

Въпреки, че това  автентично  исторически движение е отворено за лява вълна, то  е безформено и не е в състояние да излезе  извън националните ценности и символи, като обединителни  фактори.

Комунистическата партия на Турция се бори да консолидира  огромното  движение и в същото време се стреми да  го  обърне с лице към социализма, да го превърне в конкретна алтернатива. Правейки това, партията внимава да не позволи движението да се свие по отношение на участието на масите.

Ние сме наясно, че това е много трудна задача. Но ние знаем, че революционните възможности са  начини за постигане на резултати за подобряване на комплексните социални условия.

TKП е предпазлива да прави всичко, което този исторически момент изисква, за да защити своята програма и принципите на марксизма-ленинизма, без да се изолира от народното движение. За разлика от това, партията се опитва да направи всичко, за да доведе това движение да тръгне по революционен път.

Бихме искали да благодарим на всички наши сестрински партии, които  изразиха своята солидарност, когато, например, нашите 14 другари бяха арестувани и бяха ранени по време на нападението  на правителството на ПСР.

Благодарим, че сте с нас в тази борба.

Ние ще ви информираме за случващото се в Турция. Моля, не се колебайте да установите контакт с нас, ако имате допълнителни въпроси или нужда от допълнителна информация.

Да живее интернационализъм, да живее социализмът!

Централният комитет
Комунистическата партия на Турция

Tags: