Г- 77 ПЛЮС КИТАЙ ПОДКРЕПЯТ ВЕНЕЦУЕЛА

Групата от 133 страни, които  са членки на така наречената групата на Г-77 плюс Китай, тази неделя изразиха своята подкрепа на Правителството на Венецуела срещу империалистическите атаки на САЩ, които се опитват да провокират интервенция в латиноамериканската страна, каза президентът на Еквадор, Ево Моралес, в качеството си на  временнен председател на международния блок, по време на Срещата на върха, която се състоя в боливийския град Санта Крус, в края на тази седмица.

„Мадуро, ти си наш брат, и ние изразяваме нашата солидарност и нашата подкрепа и сме с теб в битката, която водиш отново. Докато съществуват империята и капитализма, борбата ще продължава”, и добави, че насилствените действия с които трябва да се бори  народът на Венецуела и правителството на Президента Мадуро, който е конституционо избрания президент с мнозиноството от гласовете на народа, североамериканската империята прилага своята стратегия на противопоставяне  на народите,  за да може да ги владее политически и икономически: ”империята, когато не може да извърши държавен преврат, се опитва да противопостави народите, за да оправдае интервенцията. Продължавам да мисля, че Съветът за сигурност при ООН се използва от САЩ за да си присвои нашите природни богатства”, каза той.

Той предупреди правителството на Барак Обама, че народите на Латинска Америка са революционери и знаят кои са неприятелите на нациите и откъде идват конспирациите.”Боливия винаги ще бъде с демократичната революция на Венецуела”. От 12 февруари, екстремистите от венецуелска десница, активират действията си водещи към държавен преврат в страната чрез насилствени действия и тероризъм, които предизвикаха смърта на 42 души и на стотици ранени. Целта е да се  дестабилизира страната, да се създаде климат на хаос, който да е благоприятен за интервенция от страна на САЩ. Информация взета от /AVN-венецуелска агнеция за новини/.

 

 

Tags: