РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЛЕНУМА НА ЦК НА БКП ОТ 22.4.2017 Г.

ck-bkp

Капитализмът, възстановен в нашата страна през последните 28 години, в пълна сила показва своята грабителска, разрушителна и човеконенавистна същност. Всички лозунги на така наречените „демократи” се оказаха фалшиви и доведоха страната до пълна разруха, а хората – до крайна бедност. Отчитайки това, както и крайно усложненото международно положение, обсъждайки доклада на председателя на ЦК на БКП, Пленумът одобрява теоретическата и практическа дейност и политическата линия на партията, провеждана от ЦК и Председателството, приема изводите и положенията в доклада като ръководство за действие на всички партийни организации.

Наша стратегическа цел остава възстановяването на социализма, очистен от ревизионистичните извращения, и построяването на комунистическо общество у нас.

Като комунисти – интернационалисти ние винаги сме били против войните и техните подпалвачи, на страната на онеправданите и поробените, на подложените на империалистическа агресия. Затова ние поддържаме справедливата борба на сирийския народ, на народите на ЛНР и ДНР.

Отчитайки сегашното вътрешно и международно положение Пленумът на ЦК на БКП определи следните близки тактически задачи, формулирани като изисквания към управляващите.

  1. Незабавно изпълнение на дадените предизборни обещания – за увеличаване на минималните заплати и пенсии, за премахване на държавните субсидии за парламентарно представените партии.
  2. Незабавна отмяна на т. нар. „плосък данък” и въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Освобождаване от данъци на хората с минимални доходи.
  3. Ревизия на всички приватизационни сделки и концесионни договори, довели до разграбването на страната. Наказателна отговорност за виновните.
  4. Абсолютна забрана за продажбата на българска земя (територия) на чужденци.
  5. Ще изискваме от управляващите, които и да са те, пълен отказ от либералния курс в икономиката. Идеологията на либерализма причини на народа неизброими страдания и бедствия, унищожи националната икономика.
  6. Ще изискваме от управляващите ефективна борба с корупцията и привличане на отговорните под съдебна отговорност, независимо от техния статут. Адекватното наказание за корупция, грабеж, злоупотреби с държавни средства и пр. трябва да стане закон в икономиката.
  7. България е малка държава, не заплашва никого, не трябва да участва в никакви военни блокове. Затова България вън от НАТО и НАТО вън от България. Чуждите военни бази – също.
  8. Съюзи, в които България губи своя национален суверенитет, не са ни нужни. Можем да минем и без Европейския съюз. 1300 години сме съществували без него. Природните ресурси, с които разполагаме, при разумно ползване и мобилизация на енергията и способностите на народа ще му осигурят нормален поминък и благоденствие.
  9. Икономическите взаимоотношения с другите държави трябва да се градят на взаимноизгодна основа без користни цели.
  10. Ще изискваме от управляващите незабавно нормализиране на отношенията ни с Русия – великата братска славянска страна, наша двойна освободителка.

Ние винаги сме били за дружба между народите, независимо от националната, расова и религиозна принадлежност.

Призоваваме както редовите комунисти, така и всички честни българи, да засилят борбата за осъществяване на тези цели.

 

22.4.2017 г.

Tags: