ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧВА ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2015

IIIsvetovnaБившият водещ анализатор от АНБ Джон Шиндлер съобщи, че високопоставен генерал от НАТО му казал, че Третата световна война, по мнението на алианса, може да започне през лятото на 2015 година. „Ние, вероятно, ще се окажем в състояние на война през това лято – и ако ни провърви, тя ще бъде ядрена” – признал представителят на НАТО бившият военнослужещ от ВМС на САЩ и разузнавач.

Изданието „Грузия Сегодня” отбелязва, че публикацията е отваряна само 650 пъти и не е получила вниманието на медиите, което е много странно – все пак Шиндлер е анализатор от АНБ , десетилетия се е занимавал с анализи за Източна Европа – а сега е професор в катедрата по национална сигурност на US Naval War College.

„Той разполага с гигантски връзки сред военните на САЩ и НАТО” – отбелязват журналистите. При това Шиндлер, по мнението на световните експерти, винаги е заемал последователна антируска позиция.

И макар, че нито Шиндлер, нито генералът от НАТО да не казва, с кого ще е Третата световна война, експертите са абсолютно уверени – става дума за нарастващото напрежение между САЩ и Русия. Нещо повече, анализаторите са сигурни, че става дума за преднамерено „изтичане” на информация от източник на НАТО, за да се подчертае, колко сериозна е информацията.

„През пролетта НАТО започна много големи учения на границите с Русия. Москва отговори на „провокационните игрички” с учения в Средиземно море с участието на армията на друга свръхдържава – китайската НОАК.

Журналистите отбелязаха също, че между Китай и САЩ (макар Китай да е главния кредитор на Америка и първа икономика в света) съществува напрежение. Нещо повече, „в управлението на Комунистическата партия на Китай вече смятат, че войната е неизбежна – ако Вашингтон не прекрати искането от Пекин да спре изграждането на изкуствените острови в Южно Китайско море”.

„Ако САЩ продължават да настояват, че Китай трябва да спре дейността си – войната в Южно Китайско море е много вероятна” – отбелязва пресата. При това военните експерти забелязват, че „интензивността на конфликта ще бъде нещо много повече, отколкото някакъв обикновен сблъсък”.

Какво да говорим! Дори телевизионният канал на CNN показа, че китайските военно-морски сили нееднократно „прехващат” американски разузнавателни самолети, летящи над Южно Китайско море.

Журналистите добавят и, че милиардерът Джордж Сорос е предупредил, че планетата се намира „на прага на Трета световна война”. Той се страхува, че към Китай ще се присъедини Русия в (политическо и военно отношение), а тогава „заплахата за Трета световна война става реална”.

Трябва да добавим предупреждението на китайското издание Женмин Жибао (което не публикува нищо без решение на китайските власти) още през септември 2014 година – че Пекин трябва да се подготви за Трета световна война, която може да стане продължение на конфликта между Русия и САЩ заради Украйна.

Струва си да отбележим, че главнокомандващият обединените сили на НАТО в Брюнсум, генерал Ханс-Лотар Домрьоз, твърди, че се страхува от използването на тактическо ядрено оръжие от Русия. Наистина, неотдавна се изясни, че не руснаците, а пилотите на страните от НАТО започнаха… да отработват навици при използването на ядрени крилати ракети. По Русия. И още, САЩ прехвърлиха 63 свръхзвукови бомбардировачи      B1B Lancer  от тактическата авиация в ядрените сили на Америка снабдени с ядрени заряди.

„Отначало едновременно и руските, и американските генерали заявиха, че термоядрената война между Русия и САЩ е близка и вероятна както никога – потвърждавайки мнението на учените, преместили „стрелката на часовника на страшния съд на „три минути от Армагедона” – вълнува се пресата.

Антон Карамазов
Центральное информационное агентство Новороссии
Novorus.info                      
превод Милчо Александров

 

Tags: