ЧЕРВЕНИТЕ, НАПРЕД!

ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА „ЗАКОНА НА ТРУДА”!

stachka

  Четвърти месец продължават класовите боеве на трудещите се във Франция против ужасното трудово законодателство.

Лъжливите СМИ на капитала и на буржоазното правителство дни и нощи клеветят стачкуващите, изливат помия по Общата конфедерация на труда (CGT), по време когато именно стачниците защитават националните интереси на Франция. Но във Франция няма фашизъм или тачеризъм, няма  „война на всички против всеки” в англосаксонски вариант, който отрича наследството на хуманизма,Просвещението, Френската революция, Комуната, Народния фронт и Националния съвет на съпротивата!

Но работниците няма да се излъжат и атакуват с вълна след вълна на протести, вдигат се работниците от нефтопреработвателната промишленост, железничарите, докерите, санитарните работници, работниците от гражданската авиация… Те разбират, че ако спрат за „преговори”, то след това ще има страшни репресии за работническия свят. За това свидетелстват откровено фашистките изказвания на „акулите от бизнеса”, които искат борба против CGT, равностойна на терористическата.

Ние заедно ще вървим към всеобща стачка против Евросъюза, който носи само огромни печалби за капиталистите, укриващи ги в панамските офшорки!

Сегашното положение показва, че комунистическите активисти от PRCF предлагат вярна линия. Да, класовата борба в нашата страна се изостря. Да, работниците ще се учат да отвръщат на ударите на фашиствуващата буржоазия. Да те се връщат в бойните профсъюзи, при учудващото бездействие на „жълтите” профсъюзи. Да, те обвиняват не само слугите едрия капитал, като министъра на труда Ел Хомри, но и Евросъюза като цяло и неговите „френски” лакеи, унищожаващи социалните завоевания на нацията. Да, те разбират все повече и повече, че от републиканския и антифашистки патриотизъм, изобразен със синьо-бяло-червения трикольор, трябва да преминат към пролетарския интернационализъм, символът на който е червеният флаг. Да, те разбират все повече и повече, че не трябва да остават в една редица с „европейската” Партия на социалистите или с купеното за евро ръководство на Френската компартия, предаваща своето велико минало. Те разбират, че трябва да възстановят истинската комунистическа партия, за да изведе Франция от Евросъюза, НАТО и капитализма.

И едрата буржоазия прекрасно осъзнава тази опастност, изразяваща се в революционното бъдеще на нашата класа. За това списание Le Point, дори без да маскира буржоазната си същност, сега нарича „престъпник” лидера на Народния фронт Морис Торез и лидера на партията на „разстреляните” (по време на нацистката окупация) Жак Дюкло.

Всеки говори за своето, а ние комунистическите борци, влизаме в антифашисткия, патриотичен, народен и екологичен фронт – за комунистическа съпротива.

Нашите врагове са едрата буржоазия, която е антинационална и антисоциална. В нея може да се видят позорните черти на версаецаТиер, прохитлеристките колаборационисти и всички други, които заради тлъстите си печалби от своята страна се примиряват с най-лошата диктатура на едрия капитал, за да потъпкват народната борба.

Но те нямат никакво морално право да ни говорят за патриотизъм.

превод Милчо Александров

Tags: ,