РАУЛ КАСТРО С ВИЗИТА В РУСИЯ

По данни на агенция „Пренса Латина”, президентът на Куба Раул Кастро започва работна визита в Русия на 11 юли, след приключване на посещението си в Китай и Виетнам. Съгласно публикуваната нота в Куба, президентът ще бъде съпроводен от Рикардо Кабрисас, вицепрезидент на Министерския съвет и Бруно Родригес – министър на външните работи. Кубинските СМИ съобщават, че Раул Кастро ще се срещне с президента на страната Владимир Путин и председателя на Министерския съвет Дмитрий Медведев. В дневният ред на визитата на Раул Кастро влизат почести в памет на болшевисткия вожд на Великата Октомврийска социалистическа революция Владимир Илич Ленин.

Кубинсият президент приключи четиридневната си визита във Виетнам, в хода на която двете страни отново потвърдиха твърдите си връзки на дружба и взаимно сътрудничество и готовност за по нататъшно задълбочаване на отношенията. Раул Кастро се срещна с Генералният секретар на компартията Нгуен Фу Чонг, с главата на виетнамската държава Чъйонг Тан Санг, председателя на Министерския съвет на Виетнам Нгуен Тан Зунг и председателя на Националното събрание Нгуен Хун Синг.

Преди това Раул Кастро приключи официалната си визита в Китай, където се срещна с високопоставени длъжностни лица, в това число и с президента на Китай Ху Цзинтао, когото той обсъди актуалните двустранни и международни въпроси и подписаха осем договора, за укрепване на социално-икономическите връзки.

10.07.2012 година

Tags: ,