ДЕКЛАРАЦИЯ НА БКП – СОФИЯ

На 21.08.2013 г. сутринта станахме свидетели на поредния вандалски акт. Паметникът на Съветската армия отново бе нацапан с боя. Имаше и надписи с искане България да се извини на Чехия за събитията от 1968 г. Индиректно тези искания бяха отправени и към съветските войни. За всички честни хора отдавна е ясно, че събитията в Чехословакия през 1968 г. бяха провокирани от онези сили, които благодарение на предателството на Горбачов и неговото обкръжение по-късно взеха властта в страните от източна Европа и доведоха своите държави до дълбок икономически, политически и духовен упадък. През 1968 г. благодарение на намесата на армията на ,,Варшавския договор” това не бе позволено. Може би за това искат извинение среднощните драскачи. Може би искат извинение от съветските войници затова, че дадоха над 20 милиона убити свои сънародници – майки бащи, братя, сестри, съпруги и деца, но защитиха достойно своята социалистическа родина. Може би искат извинение от съветските войници затова, че освободиха половин Европа и строшиха гръбнака на фашизма в собствената му бърлога. Може би искат извинение от съветските войници, които до предателството на социализма бяха стожер на мира по света.

Самият факт, че този вандалски акт е извършен през нощта, говори за духовното родство на неговите автори с онези, които в тъмна доба отвлякоха и убиха Й. Хербст и Гео Милев, разстреляха Вапцаров, А.Иванов и техните другари, маршируваха с факли и свастики, извършваха погроми и устройваха аутодафета по цяла Европа. Тези ,,красиви” и ,,интелигентни” лумпени, които оскверниха паметника на Съветската армия, скандализираха обществото и се опитаха да вбият клин в отношенията ни с Русия трябва да бъдат наказани с цялата сила на закона. Това ще бъде тест за управляващите – дали служат на истината, или всичко у тях е демагогия, като във всички управлявали страната след 10-ти ноември 1989 г. Още повече, че тези пишман художници са известни – 12 на брой.

В сутрешния блок на БНТ, на 22.08.2013 г. се опитаха да омаловажат случилото се, като го представят за проява на пацифистко движение /движение против войната и насилието/. Като са такива миролюбци и борци против войната, защо не нацапаха статуята на Свободата, или вратите на американското посолство и не поискаха извинение от САЩ за десетките войни, които водеха, със стотици хиляди жертви в Корея, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Ирак, Афганистан, Югославия, Либия, сега Сирия и още къде ли не? А защо не боядисаха турското посолство и не поискаха извинение за 500 годишния геноцид спрямо българския народ? Може да се поставят и още много въпроси.

Комунистите от София и страната с гняв и възмущение порицават хулиганската проява на 12-те фашизоиди. Ако днес властите отново си затворят очите, утре ще бъде късно да възпрем черно-кафявите безумци.

Другари комунисти, сплотени и единни под знамето на Българската комунистическа партия, да не допуснем нашата родина да бъде върната в епохата на мракобесието и терора на фашизма!

ГК на БКП – София

Председател: Вл. Цеков

Tags: