ДЕКЛАРАЦИЯ на ОК на БКП – София

bkp

  В последните дни сме свидетели на поредната авантюристична приумица на здравния министър от правителството на ГЕРБ, „реформатора” доктор П. Москов.

Решението му да ликвидира областните центрове за спешна медицинска помощ граничи с безумието и ще повлече след себе си жестоки последствия за жителите на Софийска област. По този начин те ще останат без необходимата им спешна здравна помощ – т.е. захвърлени на произвола на съдбата.

Никакви икономически съображения не могат да оправдаят подобна стъпка. Вместо да се реши въпроса с хроничния недостиг на кадри в центровете поради масовото напускане на България от лекари и сестри, се правят реформи, рефлектиращи на гърба на пациентите и лекарите. Затова сме на първо място в ЕС по смъртност от сърдечно-съдови и онкологични заболявания и на едно от първите места по висока детска смъртност.

Да се превръщат болниците в търговски дружества, а медицината в бизнес противоречи на хипократовата клетва, но е напълно в духа на жадните за пари „реформатори”, гербери и тям подобни.

БКП решително се противопоставя на подобни авантюри, досъсипващи родното здравеопазване и целящи обогатяването на тесен кръг от хора.

Решително заставаме на страната на справедливо протестиращите служители от областните центрове за спешна медицинска помощ, на страната на населението от Софийска област.

Време е да изгоним търговците от храма на медицината!

Първа стъпка за това ще е да гласуваме за кандидатите на БКП на предстоящите избори за местни органи на властта.

ОК на БКП – София

Tags: ,