СЪОБЩЕНИЕ

На 13 август 2014 г. се състоя заседание на Политбюро на ЦК на БКП, на което членовете на бюрото докладваха изпълнените задачи и проблемите на партията.

Възложените срещи с дадени личности са проведени с изключение на др. Манастирски, за което той настоява да се срещне с член на ръководството. Оформя се група за създаване на нова организация на БКП в Благоевградска област. Зам. председателят по  организационните въпроси пое ангажимент да извърши приемането им в партията съгласно устава. Получено е заявление за възстановяване на членството в партията на др. Антонов, което беше прието единодушно.

По въпроса за предстоящите парламентарни избори беше решено да положим усилия за участие заедно с другите комунистически организации и чрез изявите си да демонстрираме отношението си към събитията в държавата.

Политбюро реши да предложи на партиите да празнуваме заедно 70 годишнината

*          *          *

Поради недостиг на 2 (два) подписа при изисквани 2500 и незачетени повече от 860, на български граждани, подкрепящи регистрацията на БКП, тя не беше допусната от ЦИК до участие в изборите. Обжалвахме отказа на ЦИК да ни регистрира за изборите пред Върховния Административен Съд, но до редакционното приключване на вестника нямаме неговото решение.

Въпреки обнадеждаващите резултати от съвместното участие в изборите за Европейски парламент, другите „комунистически” партии се ориентираха към сътрудничество с други формации. Вероятно БКП няма да участва в предстоящите предсрочни избори. Няма що! Демокрацията е това – действат точни „демократични” правила, създадени за да си запазят местата във властта „заслужилите” герои, които ще продължат „реформите”, да не спре агресията без оръжие срещу българския народ в угода на световните господари-империалисти.

КД

Tags: