БЪЛГАРСКИ ДОБРОВОЛЦИ ВОЮВАТ ЗА БРАТУШКИТЕ ОТ НОВОРУСИЯ, ПРОТИВ НАЦИЗМА И САЩ

 

 17.09.2014 г.

  В редовете на армията на Новорусия се сражават български доброволци. Те не са толкова много, като сърбите, но ги има. Един от тях е доброволецът „Кабул”.

Какво принуждава българина да вземе оръжие в ръка и да замине за Донбас? Две са причините: желанието за борба с такова зло, като неонацизма, който в Украйна е под формата на необандеровщината и нежеланието да се живее под диктата на САЩ.

Украйна, за съжаление, сега играе по свирката на Вашингтон и иска и Донбас да принуди да играе по нея. Войната в Донбас е война против американската хегемония, война за многополярен свят. Киев изпълнява волята на тези, които се опитват да държат света в рамките на еднополярността, където управлява само един полюс – САЩ. Появата на Новорусия, въпреки заплахата на украинските необандеровци, въпреки заплахата на американските „ястреби” – е шамар за поддръжниците на еднополярния свят.

„Кабул” не само воюва с оръжие в ръка. Като се върна в България в отпуск, той продаде колата си и подари няколко хиляди долара на семействата на опълченците като финансова помощ. „Ако всеки от нас от тези 200 хиляди руски семейства, които живеят в България, направят само една десета от това, което направих аз, победата щеше вече да бъде наша, а знамето на опълчението щеше да се вее над зданието на Върховната рада на Киев”  – казва „Кабул”. И добавя: „Аз винаги съм готов да се притека на помощ на своите братушки, които останаха да воюват. И скоро ще се върна при тях”.

Киевската хунта твърди, че няма никакви признаци на нацизъм в украинската идеология, а има само руска пропаганда, очерняща Украйна. Но защо чуждестранните доброволци-антифашисти, вливащи се в редовете на опълчението, до сега не го напускат, а ако са принудени временно да се върнат в родината, то или планират скоро да продължат въоръжената борба, или се стараят да помогнат на антифашистите от Донбас по друг начин?

Чужденците виждат всичко със собствените си очи. Ако нямаше украински неонацизъм, те веднага биха забелязали. Щяха да се разочароват и съвсем свободно можеха да кажат: „Ние пристигнахме тук да се сражаваме с неонацистите, но такива тук няма. Ние ви напускаме, понеже ни подведохте!”.

Вместо това те казват, че има украински неонацизъм, и че се борят с него – което е свято задължение на всеки порядъчен човек.

Киевската хунта твърди, че не тя, а опълчението разрушава мирните квартали и убиват жителите им. Ако това е така, защо чуждестранните доброволци, бъдещите очевидци, нищо подобно не казват?

Ето какво пише „Кабул” за ситуацията в Донбас: „Уважаеми съотечественици, съратници, колеги и приятели! Обстановката в Източна Украйна е тежка, но не е безизходна. С постоянни артилерийски обстрели, в т.ч. и с балистични ракети умишлено се разрушават болници, училища, комуникационни възли, електрическата мрежа. Цели се да се лиши населението от възможността да живее в тези градове…”.

За „Кабул” украинското правителство се състои от узурпатори, окупирали „властта и ресурсите на Украйна с помощта на САЩ”. Сега те се надяват да се задържат на власт с помощта на оръжието, доставено им от американците.

„Кабул” е български патриот и затова разбира доколко е омаломощена България от евро-американския диктат. Той призовава съгражданите си да се консолидират около БНД „Васил Левски” и „Шипка”. В състава им влизат бивши български офицери-патриоти, стремящи се да сформират здрава политическа сила на българската политическа сцена. Главни интереси на тази сила са интересите на България, а не на българските олигарси.

В Новорусия „Кабул” се сражава против американския диктат както и за свободата на България. Съдбата на всички народи, гниещи под жестоката длан на англосаксонските колониалисти се решава сега в Донбас. Именно тук англосаксонците ще срещнат първата, след много десетилетия, съпротива на неизменните си политически планове.

Който се сражава за свободата на Новорусия, той се сражава за свободата на България и на всички тези, на които Вашингтон отреди ролята на пасивни оръдия за постигане на целите си, най-главната от които е – постигане на световно господство.

RusVesna.su                                         превод Милчо Александров

 

Tags: ,