СПЕШНА ДЕКЛАРАЦИЯ НА АЛЕКСЕЙ МОЗГОВОЙ

16.09.2014 г.

„Объркаха се и се забързаха нашите господа, в решаването на въпроса за създаване на резерв за инакомислещите. Днешната декларация на г.Плотницки за съгласие на ЛНР със законопроекта Порошенко, не е нищо друго освен вдигане на бял флаг.

Само където „ръководителите на републиката” забравиха, че минаха тези времена, когато такива решения биха могли да се взимат без да се излиза от кабинета, без да се отчита волята на народа. Аз в никакъв случай не се опитвам да внасям разкол, както казват някои дейци. Обратно, искам да консолидирам обществото около една идея и цел поставена от самия народ. Но такова съглашение не е в полза на нашата борба против фашизма подхранван от олигархата. По такъв начин се създават всички условия и възможности за тихо и смирено унищожаване на Новорусия. А изобщо за нас Новорусия сега не е просто територия с такова име, това преди всичко е шанс за създаване действително на народна власт с развиване на социална икономика в региона.

След толкова години натиск и унижения на Руския свят, ние просто сме длъжни днес да поставим точка на подигравките с народа! Вторият сложен въпрос в днешната история, е твърдението за единно военно управление. Напомням, военният съвет така и не беше свикан! Много командири просто се страхуват да станат  аутсайдери след това, тоест да се лишат от всякакво осигуряване. Това е, като подразделението да остане без подкрепата на тила, надявам се да съм разбран от повече хора. Нашето подразделение едва сега започна да получава необходимото количество осигуряване, без което просто е невъзможно съществуването на фронта…(това е отговор на тези които ме обвиняват в частни пътувания в Русия. Благодарение на тези пътувания станаха възможни преките хуманитарни помощи).

Едностранното създаване на управление и назначаването на главком без участието на всички подразделения, не е нищо друго, освен отбиване на номера. За да не се състави честен и вече отдавна необходим военен съвет. В действителност, борбата тепърва започва! Много редови опълченци се отпускат и губят надежда, гледайки цялото това блато. Да не сте посмели! Да не сте посмели да погребвате себе си и идеята на предишните времена! В кабинетите са лукавите, но правдата е за нас!”

RusVesna.su                        превод Милчо Александров

 

Tags: , ,