ИСТИНА ЛИ Е „ИСТИНАТА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЕВРЕИ [3]”

 Преди да започна да пиша по същество, трябва да си призная, че за мен, пък и за много комунисти, вестник „Строго секретно” е интересно четиво. Но от време на време се промъкват публикации с които не можем да се съгласим. Не поради някаква „тесняшка ограниченост”, както се изрази Стефан Данаилов на големия митинг за „преустройството” след 10 ноември, а защото те противоречат на здравата историческа логика, въпреки изнесените факти.

В случая става въпрос за публикуваната в 232 брой на 22 страница статия:ИСТИНАТА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЕВРЕИ[3]. В нея прочитаме следното: …”През 1917 г. хазарите-евреи постигат две важни цели. Едната е, че получават обещанието на Запада да създадат своя държава в Палестина. През същата година правят и болшевишката революция в Русия и подлагат руснаците и християнството на такъв геноцид, какъвто светът не е виждал. Истинският Холокост в историята е на руснаците, а не на евреите през Втората световна война. След постигане на контрол над Русия хазарите-евреи почти унищожават руското християнство. Над 70 милиона руснаци са били ликвидирани, както и около 20 милиона религиозни евреи (очевидно цитираният брой на жертвите е абсурден – б.р.), също от ръцете на хазарите евреи.

  Истината за организаторите на Октомврийската революция дълги години беше табу, въпреки че още през 1920 г. в Ню Йорк излезе „Кървавото завладяване на Русия”, публикация в която бяха разсекретени истинските имена и произход на „интернационалните революционери”.

Като най-отпред в списъка е: „Председател на Съвета – Владимир Улянов (Ленин), по майка Бланк – евреин”. Следват имената на другите комисари болшинството от които са евреи.

От всичко цитирано до тук следват най-малко шест въпроса:

  1. Кой извършва революцията в Русия?
  2. Кой подлага руснаците и християнството на геноцид?
  3. Имало ли е Холокост ?
  4. Кои са организаторите на Октомврийската революция?
  5. Какъв е Ленин?
  6. Къде е грешката в подхода на автора на статията?

 

ПЪРВО. Кой извършва революцията в Русия?

От статията излиза, че „хазарите-евреи правят болшевишката революция. Но  всички които са запознати с историята и борбите в болшевишката партия знаят, че революцията се извършва след знаменитите „Априлски тезиси” на Ленин в които ясно се определя характера на тази революция. Именно „хазарите-евреи” бяха против тях. Да вземем за пример Плеханов, който стига до там, че нарича Априлските тезиси бълнуване, а Троцки и след Февруарската революция поддържаше стария си лозунг „без цар, но правителство работническо”, което би довело до поражение на революцията, понеже се разрушава съюза между работниците и селяните. Каменев, Риков, Пятаков и цяла група техни привърженици, пък твърдели, че Русия не е узряла за социалистическа революция. Бих могъл да пиша много за „революционната дейност” на „хазарите-евреи”, но и това смятам за достатъчно.

Социалистическата революция беше дело на работниците, селяните и войниците, благодарение на умелото  ръководство на болшевишката партия начело с Владимир Илич Ленин и редица предани на делото кадри като Йосиф Висарионович Сталин.

 

ВТОРО.Кой подлага руснаците и християнството на геноцид?

От текста в статията излиза, че белогвардейците са руснаци, а болшевиките са „хазари-евреи”. Там, разбира се, това не е записано буквално, но се подразбира. Доколко тази изискана глупост е вярна – оставям правото на читателите да преценят. Но всички които са запознати с историята и борбите в болшевишката партия знаят, че войната между белогвардейците и червеноармейците не се води по национален или религиозен признак, а е израз на остра класова борба между труда и капитала. От съвременниците и участниците в тези събития са документирани факти на насилие и зверства от страна на буржоазната белогвардейска хунта.

Това, че болшевиките не признават религията и се борят срещу нейната обективно-идеалистична философия, съвсем не означава, че са избивали християни. Да се смесва борбата с религията – с геноцида, аз смятам за некоректно и недопустимо. Имало е отделни партийци, които след като са си позволявали да събарят камбанарии на черкви и други подобни извращения, са били изключвани от партията, снемани са от длъжност, а там където е имало състав на престъпление са подвеждани под съдебна отговорност. Тоест имало е възмездие. Къде авторите на статията виждат геноцид?

 

ТРЕТО.Имало ли е холокост?

Спонсорираният от известни ционистки монополисти хитлеро-германски фашизъм, избиваше както обикновените евреи, така и славяните. Не трябва да се забравя, че руснаците бяха избивани защото са славяни, но най-вече за това, че се опълчиха срещу властта на едрия монополистичен капитал. Така че, да се противопоставят евреите на руснаците в момента не намирам за особено уместно, още повече, че съветската държава представляваше система от държави, т.е в борбата срещу хитлеризма бяха избивани хора от различни народности и народностни групи. Избити бяха и много български антифашисти. Затова трябва да се говори. Вместо за тях, днешните фашизоиди ни проглушиха ушите за „жертвите на комунизма” – т.е реабилитират главорезите, убийци на антифашисти.

 

ЧЕТВЪРТО. Кои са организаторите на болшевишката революция?

Смятам за доказано, че главен организатор на болшевишката революция е партията на Ленин, опираща се главно върху авторитета,  волята и себеотрицанието на местните ръководни кадри, които са били неразривно свързани с руския пролетариат. Това, че към нея се присламчват отделни ционистки групи уж с цел да „помогнат” на революцията, не променят същността и значимостта на болшевишката партия, която по времето на Сталин успя да ограничи нейното вредно влияние, както във ВКП(б)-така и в СССР.

 

ПЕТО.Какъв по народност е Ленин?

Обществото в което се ражда и расте Владимир Илич е патриархално. За това той на всякъде е приеман като руснак – по баща. Не можем да се съмняваме в информираността на Царската власт, която го прави благородник на 18 години, благодарение на което той не отива на каторга, а на заточение заради революционната си дейност.

Но да приемем, както твърдят авторите на статията, че е евреин и от там ционист. Какво променя това?

Според мен нищо. Защото в света няма по-завършена                                антимонополистична, а значи и по-антиционистка теория от Ленинизма. Или иначе казано – ционист който е против ционизма. Но в света такива чудеса не стават.

Това което не са разбрали авторите на коментираната статия е, че не винаги думите евреин и ционист са тъждествени. Защото в противен случай аз като противник на ционизма, трябва да се отрека от Яко Доросиев, от Виолета Якова, от Емил Марков, от Малчика и още много други герои, български евреи от антифашистката и антикапиталистическата съпротива.

 

Шесто. Къде е грешката в подхода?

Според мен грешката на автора или авторите на статията „Истината за така наречените евреи[3]” е в това, че за тях всеки евреин е ционист. А това, както вече подсказах, не е така. Във ВКП(б) е имало и предани на делото на революцията евреи, имало е разбира се и ционистки гнезда, свързани по многобройни пътища с ционисткия монополистичен капитал. Ето защо правилният подход за обяснение на Октомврийската революция и събитията свързани с нея е класовият подход. Иначе ще се изпадне до позицията на автора или авторите да опровергава или опровергават ционизма с метода на ционизма, че всеки евреин е ционист, а всички останали са гои.

 

Милчо Александров

 

 

Tags: , ,