ПРОДЪЛЖАВАТ АКЦИИТЕ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ДИВЕРСАНТИТЕ В ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА

17.09.2014 г.

  Сътрудници на силовите органи на Донецката народна република, в частност Министерството на отбраната, държавна сигурност и вътрешните работи продължават активните действия за откриване и ликвидиране на разузнавателно-диверсионните групи на противника на територията на републиката. В Министерството на държавна сигурност заявиха, че само на територията в град Донецк са действали шест големи диверсионни групи, като всяка от тях наброявала по няколко десетки човека.

Именно тези бандити се занимават не само с разузнаване на обекти, инфраструктората на града, но и с коригиране на огъня на украинската артилерия и с извършването на провокационни обстрелвания на жилищни сгради, болници, училища и детски градини, обекти за животоосигуряване. От органите на сигурността става ясно, че често в такива групи влизат или граждани или представители на силовите структори, които живеят или са живели в град Донецк.

Това се обяснява с факта, че местността, върху която те извършват зверствата си, им е позната и те могат бързо да изпълнят поставените им престъпни заповеди. Но, независимо от това и благодарение на координиращите действия на представителите на реда и активността на местните жители, само за последните няколко дни бяха напълно обезвредени и ликвидирани три от посочените групировки. В момента се провеждат активни мероприятия за откриване на останалите украински престъпници на територията на града.

RusVesna.su                                     превод Милчо Александров

Tags: ,