РУСИЯ ЗАПОЧНА МАЩАБНИ УЧЕНИЯ „ВОСТОК-2014”

  19.09.2014 г.

На 19 септември 2014 година започнаха стратегически командно-щабни учения „Восток-2014”. За това съобщиха от Управлението на прес-службата и информацията на Министерството на отбраната на Русия.

В него ще вземат участие около 100 хиляди военослужещи, до 1 500 танкове, до 120 самолета, до 5 хиляди единици въоръжение, военна и специална техника, както и до 70 кораба. Учението ще приключи на 25 септември.

Преди седем дни във войските на Източния военен окръг се извърши внезапна проверка, в хода на която съединенията отработиха цял комплекс от мероприятия за привеждане в бойна готовност „Полная”, излезнаха в районите за съсредоточаване, извършиха  комбинирани маршове (пеши, авиационни, железопътни, морски) и пристигнаха в определените места. Някои съединения извършиха маршове на повече от 4 хиляди километра.

Съединенията и войнските части, взели участие във внезапната проверка на бойната готовност на ВВО, заеха изходните позиции, учебните центрове, полигоните, оперативните летища и се подготвиха за провеждане на стратегическото командно-щабно учение „Восток-2014”, което ще се проведе на повече от 20 сухопътни, морски и авиационни полигона на Източния военен окръг от Анадир до Владивосток.

Проиграването на практическите епизоди от действията на войските ще преминава на всеки етап от провеждането на операциите по защита на морското крайбрежие и приморската островна зона, както и съвместни действия на сухопътните и морски групировки на войските върху полигоните на остров Сахалин, полуостров Камчатка, Чукотка, в Южната част на Приморието и морските полигони на Камчатския и Приморския райони.

В хода на учението съединенията и войнските части ще отработват въпросите за прехвърляне на войските в местата по предназначение, организирането на взаимодействието в състава на междувидовата групировка на войските по изпълнение упражненията на бойни стрелби с оперативно-тактически ракетни комплекси, крилати ракети със сухопътно, морско и авиационно базиране.

Редица съединения от Въоръжените сили на Руската Федерация ще осъществят прехвърляне от Западния регион на Русия в Далечния Изток на разстояние повече от 6 хиляди километра.

Стратегическото командно-щабно учение „Восток-2014” е завършващ етап от провеждането на комплекс командно-щабни и специални учения, трениране на органите за военно управление, внезапни проверки по бойната готовност на войските на Въоръжените сили през 2014 година, в хода на които бяха задействани щабовете на всички равнища и звена за управление, съединения и войнски части видове и родове войски на ВС на Руската Федерация.

RusVesna.su                                                                преведе Милчо Александров                

Tags: ,