СМЕШЕН ПЛАЧ

korupcia

Тези дни руският депутат П.Толстой, говорейки за покупки, споменал и името  на България. Изобщо не си направих труда да се запозная с това изявление, защото по реакцията на нашите родни реформатори, гербаджии, депесари и лъжепатриоти от ляво и дясно, разбрах, че е казана и някаква истина. Те винаги, когато се сблъскат с някаква истина, започват да вият като кучета по месечина. Но този път воят направо изби на плач. Но какво толкова ги разплака? Нали те и без това са отворили сергията България и продават ли, продават. Я колко земя /територия/ изкупиха турци, израелци и какви ли не още. Я колко жилища изкупиха клиенти, идващи от всички посоки на света. Ами предприятията, мините, ел.централи, дадени уж на концесия, а всъщност даже и не продадени, а подарени? Битпазарът е отворен денонощно. Чужди фирми и компании свободно извършват своите гешефти. Ето например „Софийска вода” премина от едни чужди ръце в други. Японците дадоха „Токуда” на турците и още стотици примери, да не казвам хиляди. Това е мечтата на всички продавачи, да има оборот, стоката да върви… Но най-лелеяната мечта на всеки продавач е да се яви такъв купувач, който наведнъж да купи цялата му стока. И после като потрие пачките в брадата си… но стига, че нашите продавачи и без това са много развълнувани. Появил се купувач, който им казал, че са толкова незначителни, като едни инсекти, пълзящи и хапещи, наречени въшки, че може да им купи стоката заедно със сергията и със самите тях. Но как така? Този купувач не знае ли, че те са готови да продадат /и продават и сега/ всичко родно, дори и майка си и баща си, само и само да напълнят джобовете си с финикийски знаци. Този купувач не знае ли, че те са баш търговци, продаващи чужда стока за своя сметка? Поне да ги беше погалил по главиците, а той пред цял свят ги оприличи на ония нещастни твари – инсектите. И ревнаха въшките, жална песен зажалиха, жалват се от баба Меца, сърдят й се, даже искат обяснение защо ги нарича така. Та те са значими. Ако не бяха те и още 19 техни колеги от онази страна на парламента дето пише, че е уж червена, мораториумът върху продажбата на българска земя на чужденци до 2020 г. нямаше да отпадне и нямаше да я има тази сергия, световният пазар щеше да обеднее.

Та за това плачат нашите продавачи. Има купувач, който може да купи цялата им стока, но без тях, защото като вредни инсекти те оставят своите смрадливи екскременти върху всичко до което пропълзят.

Айде къш, въшки такива! Стига сте ревали! Баба Меца не ви е ударила с лапата. Само ви показа, че винаги може да го направи,ако пожелае.

Бай Дамян от Ихтиман

Tags: ,