Отговор на др.Васил Димитров

  

Понеже съм много ангажиран и да водя лична кореспонденция ми е почти не възможно, отговарям на въпросите на др. Димитров чрез вестника. Става въпрос за писмото му от 02.10.2014г. В което той пише:

„Пиша Ви по повод статията на материала за така наречените Евреи. Вашият коментар по тази тема отваря прозорче за друг коментар, че евреите са част от народите, които мислят доброто за развитието и изграждането на новите изисквания на новото време.Не претендирам за мнението дали съм прав – но според вашето мнение Вие не сте точен. Защо?Обвиненията с/у Великия Сталин, за чистката от армията и партията от евреи е също невярно. Защо? Ако Сталин не беше изчистил ръководството? Ако Сталин не беше изчистил ръководната роля от партията на болшевиките и армията-Сталин щеше да загуби войната. Недейте преувеличава заслугите на евреите защото може да изпаднете в клопка. Хазарските евреи са най-лошите и коварни – народ със силна омраза с/у човечеството.Въпросът, който коментирам е от голямо значение, защото всички беди по света са дело на Евреите. Няма да сбъркам, ако кажа, че терористичния акт в Бургас преди години е тяхно дело. Много са малко тия евреи, които са вземали участие в правото дело. Днес няма такива. Защо беше убит Ясер Арафат. Защото каза една истина:                     << Еврейско племе има, но еврейска държава и народ няма>>.

  Ако някъде не съм прав-то е за моя сметка. Мир и свобода ще има, когато от света трябва да изчезнат Евреите – те са били гонени и по Исусово време…” .

  Следват разсъждения от организационно-политически характер, които нямат отношение към темата.

Като повод да напише това писмо др. Димитров ( по всяка вероятност) има предвид публикуваната от мен статия << ИСТИНА ЛИ Е „ ИСТИНАТА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЕВРЕИ [3]?” в бр.10, стр.7 на в-к „Работническо дело”>> .

Самата статия представлява реплика на твърденията на авторите от в-к „Строго секретно” че: Октомврийската революция била дело на „хазарите евреи, че болшевиките подлагат руснаците и християнството на геноцид, че е имало холокост но само за руснаците, че организатори на Октомврийската революция са „хазарите – евреи”, че Ленин е евреин и като такъв не е следвал свой план и т.н. националистични глупости, които аз като комунист не мога да допусна и трябваше да отговоря.

В самото начало той пише:

„Вашият коментар по тази тема отваря прозорче за друг коментар, че евреите са част от народите, които мислят доброто за развитието и изграждането на новите изисквания на новото време…”.

Не знам за какво ново време намеква авторът на писмото, но ако става въпрос за социализъм то на власт е трудовият народ и няма никакво значение кой от каква народностна група принадлежи. Най-важният критерий за оценка беше и ще си остане положения обществено полезен труд.

След това той добавя: „Не претендирам за мнението дали съм прав – но според вашето мнение Вие не сте точен. Защо?Обвиненията с/у Великия Сталин, за чистката от армията и партията от евреи е също невярно. Защо? Ако Сталин не беше изчистил ръководството? Ако Сталин не беше изчистил ръководната роля от партията на болшевиките и армията-Сталин щеше да загуби войната.”

Наложи се няколко пъти да прегледам написаното от мен, в публикуваната статия за някакви обвинения срещу Сталин и както очаквах такова нещо не открих. Името на Йосиф Висарионович съм споменал на две места в статията и то в положителен смисъл. Не някой друг, а именно Сталин беше човекът, който държеше наред с Ленин за ръководната роля на партията. Чистката в партията и държавата не беше извършена по национален признак, както твърди др.Димитров, а от тях бяха изгонени, негодници, агенти на чужди разузнавания, прикрити врагове на народа, ционисти и други националисти, лица свързани с международните империалистически кръгове, фашисти, саботьори, терористи, морално разложени типове, крадци и др. Не може и не е коректно Сталин да бъде обвиняван в някакво гонение на евреите, иначе как да си обясним брака му с Надежда Алилуева, която е била еврейка? А с нея той се запознава, криейки се от буржоазното правителство на Керенски в дома на баща и, изтъкнатия болшевик Алилуев, също евреин.

Опитът да се прехвърля вината от империалистите върху главата на обикновените евреи е откровено залитане в полза на великобългарския национализъм, в полза на фашизма във всичките му превъплащения.              Много странно ми звучат последните мъдрувания на автора на писмото, което ми напомня, че централното ръководство на БКП освен организационната си работа по възстановяването на структорите в страната, трябва да засили и идейно-политическата си работа с комунистите.

Така, по този начин, както поставя въпросите др. Димитров, не могат да се поставят от комунист! Той е изпаднал в плен на национализма, на вътрешно-груповото противопоставяне в днешното капиталистическо общество и е забравил за основното, за въпросите които поставя пред нас учението за класите, класовата борба и социалистическата революция. Какво? Нима трябва да допуснем фашизма, за да разберем, че проблемите у нас имат класов характер?

Както авторите на статията от „Строго секретно”, така и др. Димитров са жертва на демонизирането на евреите. Само класовият подход при анализа на обществените процеси и явления е в състояние да даде вярна оценка на случващото се по света и у нас!

06.10.2014 година

гр.София                                         Милчо Александров

 

Tags: