„ПРИМИРИЕТО” Е ЧИСТО ПРЕДАТЕЛСТВО

Но путинци не само игнорират желанието и стремежа на народа на Донбас, те просто го предават. Днешното предателство на антифашистките ДНР и ЛНР е свързано с така нареченото „примирие”, скроено по плана на Путин и реализирано от неговите шпиони в щабовете на въоръжените сили на Новорусия. Най-обидното за нас комунистите и опълченците е фактът, че с помощта на това „примирие” путинци спряха победоносното настъпление на антифашистките войски на запад и север от Донбас. Към края на лятото въоръжените сили на хунтата, нахлули на изток в бивша Украйна, бяха на практика разгромени, без бой напускаха даже важни населени пунктове. Героичната армия на ДНР и ЛНР, където воюват много доброволци от Русия, унищожи повече от 65% от военната техника на киевските наказателни отряди. Авиацията на хунтата се съкрати с 60-70%, поради редовното сваляне на самолети от опълченците. Много разгромени бандерофашистки отряди панически избягаха от границите на Донбас в края на лятото. Армията на Новорусия можеше да освободи многострадалния Славянск от кожодерите-палачи , както и Краматорск и други градове, окупирани от войските на хунтата. Нещо повече, появи се перспектива не само за декларативно но и за реално образуване на Новорусия, понеже въудушевени от военните успехи на опълченците се откри шанс за успешно настъпление към Запорожие и Днепропетровск, а след това към Киев и Одеса. И тогава се появи путинското „примирие” , когато под окупацията на бандерофашистите остават значителни територии от ДНР и ЛНР. На кого е изгодно такова „примирие”? Само на киевската хунта и на нейните господари от САЩ. Това се разбира и от децата. Ако не беше путинското „примирие”, то тогава щяха да спрат  постоянните обстрели на Донецк и неговите покрайнини, другите територии на ДНР и ЛНР, понеже палачите биха били изгонени толкова далече, че никакъв снаряд на  артилерийско оръдие или установка на залпов огън можеха да достигнат до важните населени пунктове на тези републики. И тогава тези цивилни, които сега гинат от обстрелите щяха да бъдат живи. Е, хунтата в резултат на „примирието” получи почивка и време за подготовка на ново настъпление срещу опълченците.

Да се надяваме, че с такива „примирия” може да се спре кръвопролитието е глупаво и наивно. Защо? Американските империалисти не за това започнаха война на изток в бивша Украйна, за да продължи само 3-4 месеца. Важно е да се разбере – всяко въоръжено противопоставяне носи огромни печалби на собствениците на военни заводи, понеже получават нови поръчки на оръжие и военна техника. Не отдавна беше взето решение за доставяне на оръжие за армията на хунтата от САЩ. Колкото са повече тези доставки, толкова повече печалби ще получат американската и западноевропейската едра буржоазия, собственик на военни заводи. За тях е изгодна всяка война, за това те нямат интерес да се прекрати въоръженият конфликт в Донбас. Затова империалистите от САЩ и Западна Европа ще използват всеки случай за да бъде продължен, с помощта на своите киевски марионетки. Опълченците унищожиха много бронирани машини на армията на хунтата – сега на тяхно място ще се появят американски, немски, английски или френски. Свалените самолети „Су-25” ще бъдат заменени с американски или западноевропейски аналози.

Йосиф Висарионович Сталин твърдеше, че докато съществува империализъм, ще избухват и нови войни. За да се унищожат войните, трябва да се унищожи империализма (капитализъм в най-висшия стадий на неговото развитие). Но Путин помогна на киевската фашистка хунта не само с почивката. Той помогна на Порошенко и Коломойски да прегрупира наказателните батальони и „НАЦИгвардията” и да ги хвърли за усмиряване на антибандеровски настроения Харков. В резултат на безредиците на фашистите в този град, много хора бяха пребити, има загинали, свален е паметника на Ленин. Този монумент е под закрилата на харковчани от февруари месец. Но сега с помощта на путинското „примирие” бандерофашистите постигнаха гнусната си цел. Остава да се надяваме, че харковчани, предадени и продадени от путинци, няма да се предадат и ще продължат антифашистката си борба и ще възстановят паметника на великия Ленин.

Какъв е изходът от създалото се положение? Все още не е късно да се въведе руска войска в Донбас, понеже НАТО и САЩ през тази година няма да се решат на война с Русия и Белорусия, американо-натовските въоръжени сили не са готови за това, не са мобилизирани. Впрочем, да се рзсъждава за необходимостта от въвеждането на войски в Донбас сега е безсмислено, понеже Путин като страхлив политик това никога няма да направи, при това неговите приятели-олигарси начело с Дерипаска няма да му позволят да предприеме необходимите мерки. Путин ще изчаква и ако армията на Новорусия постигне военни успехи, то президентът на РФ ще си припише тези успехи, както се случи с Крим.

ВКПБ-УКРАЙНА                                      превод Милчо Александро

Tags: , ,