ДЕКЛАРАЦИЯ НА ДКО НА КНДР

КНДР ЩЕ РАЗГРОМИ БЕЗПОЩАДНО ОЖЕСТОЧЕНАТА КАМПАНИЯ НА САЩ И НЕЙНИТЕ САТЕЛИТИ ОТ „ПРАВАТА НА ЧОВЕКА”

  Това, което не подлежи на промяна, е враждебната политика на САЩ по отношение на КНДР. Тази върхова драконовска политика на САЩ продължава да се провежда от столетие в столетие та до днес. Нейните корени се крият във вълчата природа на самите САЩ. И тази природа лъсна в цялата и голота в нейния бандитски стремеж за политическа изолация, икономическо задушаване и военно унищожаване на КНДР.

Маниакалната кампания за „демонтажът на северокорейските ядрени обекти”, целяща ликвидирането на нашия ядрен меч, невижданата до сега кампания по въвеждане на „санкции”, са насочени да ни лишат от правото на съществуване, чрез непрекъснат ядрен шантаж и големи по своя мащаб военни учения, в които се отработват операции за „разгромяването на Пхенян” и окупирането на цялата територия на КНДР – всички те са звена от една верига.

С течение на времето, политиката на изолация и задушаване на КНДР, във връзка с ядрения въпрос, започна да се проваля и сега се провеждат така наречените „проблеми по правата на човека”, трескаво се опитват да очернят достойнството на КНДР и да подкопаят нейната социалистическа система.

Конгресът на САЩ прие „Закон за защита на правата на човека в Северна Корея”, което е акт на намеса във вътрешните ни работи. И въз основа на този закон, САЩ системно увеличават действията на кампанията по „правата на човека”, насочени към рухването на нашата система и свалянето на правителството.

С цел да се интернационализират „проблемите по правата на човека в Северна Корея”, наскоро САЩ манипулираха Съвета по правата на човека към ООН и създаде така наречения „Управителен комитет” , който фокусира дейността си върху „положението с правата на човека в Северна Корея”. А след това, чрез него да подготвят „Доклад за правата на човека в Северна Корея” и заедно да изработят „резолюция”, която планират да бъде утвърдена в Генералната асамблея на ООН. По такъв начин, те раждат план за разширяване на международния мащаб на „правозащитната” кампания против КНДР.

Но фактите показват, че този „доклад” и „резолюция”, бяха скалъпени директно от САЩ въз основа на неверни и преувеличени информационни материали, които са взети от техните южнокорейски протежета, които изпитват чувство на враждебност и отчуждение към КНДР и от човешката измет, избягала на юг, напускайки домовете и семействата си. На чело на подобни кампании стоят високопоставени чиновници от американската администрация, като държавния секретар Кери, които предизвикват отвращение и играещи по неговата свирка Япония, Южна Корея и др. страни.

САЩ и техните сателити в последните дни с цял глас крещяха, че нашата система е „режим на злото, който не може да съжителства с днешния свят”, че КНДР е „страна на тъмнината, където няма права на човека”. Те се опитват дори да поставят нашата страна на подсъдимата скамейка в Международния наказателен съд.

В края на октомври, малко преди Общото събрание на ООН по „човешките права”, кампанията на САЩ срещу КНДР става все по-ожесточена.

В условията на действащите обстоятелства Държавният комитет на отбраната на КНДР, който представлява висшите интереси на страната, заявява  следните си принципни позиции на целия свят.                                                                                                           1.     Тъй като офанзивата на САЩ срещу КНДР, чрез т.н. „човешки права” достигна крайната си точка, ние за последен път предупреждаваме, че ще държим сметка на всички съучастници в процеса, като мобилизираме всичките си средства, без никаква пощада на поколенията и по най-жесток начин.

  Казват, че на когото самолюбието е наранено, той не знае пощада.

Не трябва да бъдем милосърдни към врага, който злостно клевети нашето достойнство.

Днес САЩ размахват нож върху самолюбието на нашия народ и клевети достойнството на страната, която притежава най-превъзходните човешки права и живее достоен живот, и  която тя пази повече от всичко.

В нашето общество човекът е най-ценното същество и той винаги стои в центъра на вниманието.

Следователно, осигуряването на всички присъщи на човека права са на най-високо равнище и са в основата на държавната политика.

Тези права на човека, които притежават и на които се наслаждават гражданите на КНДР, не се ограничават само с „правото на съществуване”, „правото на живот” и „правото на развитие”, за които разсъждават САЩ и техните сателити.

Ако погледнем само върху правото на медицинско обслужване, което можем да наречем символ на „правото за съществуване”, то у нас в страната лечението е безплатно за всички граждани и е здраво юридически фиксирано.

В КНДР най-обикновенните граждани, в това число работниците и селяните, могат да бъдат избирани за премиер-министри, министри и депутати, да не говорим, че никой не познава думата „безработица”, работят и се учат съобразно с желанията и способностите си, живеят безгрижно.

Вероятно, президентите и политиците на САЩ никога няма да могат да разберат, че на планетата съществува такова идеално общество.

Безпомощно общество, в което чернокожият президент не може да защити правата на човека на чернокожите, където 99% от гражданите предават цялото си богатство на един процент, влачат жалкия живот на съвременното робство – такива са реалностите на американското общество. И предизвиква насмешка, че САЩ притежаващи такива дефекти имат смелостта да разсъждават за някакви истински права на човека в нашата страна.

Използваме случая да поканим Обама, Кери и другите американски политици, заедно с последователите си, които с цял глас крещят за „нарушаване на правата на човека”, да заповядат в КНДР, да погледнат с очите си и да се научат, какво е това истински права на човека и какво е общество което поставя човека в центъра на вниманието.

Но тази покана не означава, че ние опрощаваме всичките грехове на САЩ, които те извършиха около „нарушаването на правата на човека”.

Злодействата на САЩ, които оставиха върху нашия народ незарастващи рани и продължават да разгарят небивала „правозащитна” кампания против КНДР, ще бъдат сурово наказани от поколенията ни.

Някога бившият президент на САЩ Джими Картър справедливо отбеляза, че САЩ нямат никакво право да се държат като „световен съдия по правата на човека” и напротив, именно САЩ трябва да седнат на подсъдимата скамейка.

Остава още малко, когато народът на КНДР и другите сили на справедливостта и съвестта на света ще сложат империята на злото – САЩ на подсъдимата скамейка на общочовешкото правосъдие, а не на Международния наказателен съд, който днес е съд на несправедливостта.

  2.Понеже „правозащитната” кампания на САЩ против КНДР прераства в насилствен заговор за сваляне на нашата система и властта, ние обявяваме на САЩ и техните сателити за война, различни ответни мерки наш образец, за да разрушим тези машинации.

  Правата на човека се гарантират от суверенитета на страната и правата на държавата.

„Правозащитната” кампания на САЩ е най-откровен агресивен акт против нашата независимост и суверенитета, облечена сега в друга форма.

Преди 10 години администрацията на Буш причисли КНДР към „оста на злото” и злобно и коварно се опита да извърши агресия върху нашата страна. А днес администрацията на Обама масирано налага темата за „нарушаване правата на човека в Северна Корея”, преследвайки същите агресивни цели.

Изобщо от любимите прийоми на САЩ за агресия и сваляне на правителства в други страни, са спекулативните кампании за „защита правата на човека” и „свободата”, внедряването на „пазарна икономика” и „демокрация”.

Опирайки се на такива коварни прийоми САЩ искат да хвърлят корейския народ и милиони хора в бездната на смъртта, и днес агресиите им и войните им по всички краища на земята превръщат правото на съществуване на човечеството в пепелище.

Всички събития свидетелстват, че именно САЩ са най-циничния и лют главатар на нарушаването на правата на човека.

И сега САЩ упорито се опитват да използват такива подли начини за накърняване на нашия суверенитет и сваляне на нашата система.

В отговор ние също приехме решение за започване на война с нови твърди мерки наш образец за унищожаване щабовете на нарушителите на „човешките права”.

Революционните въоръжени сили на КНДР вече обявиха на целия свят, че е утвърден план за нанасяне на пълномащабни удари по американските военни бази в Тихия океан, които са насочени срещу нашата страна, както и по водещи градове в САЩ, където се намира щабът на военните фанатици.

Обявявайки война с нови, най-твърди ответни мерки, ние не скриваме, че те ще бъдат подкрепени от ответен  мощен ядрен потенциал и различни нови настъпателни средства, разположени върху земя, по море, под вода и във въздуха.

САЩ дълбоко грешат, ако разчитат, че с помощта на прословутата „правозащитна” кампания ще могат да повторят на корейска земя прецедентите от Либия или Ирак.

Понеже „правозащитната” кампания на САЩ за унищожаване на държавния суверенитет на КНДР премина границата на допустимостта, целият свят ще види, как по нататък ще се разгърне нашето обявяване на война с твърди ответни мерки по разгромяването на тяхната цитадела.

  3. Армията и народът на КНДР призовават целия свят да се обедини върху основата на справедливостта и истината и решително да противостоят срещу коалицията на САЩ и техните сателити, които създадоха коварния агресивен план под предлога за „правата на човека”.

Предизвикват съжаление и презрение тези, които се намират в плен на низкопоклонничеството и раболепието и се поддават на подстрекателството на общочовешкия враг – САЩ.

Не трябва никога да се забравя, че днес попадайки във фарватера на САЩ можете да извлечете незабавни облаги, но ако Съединените щати започнат да изпитват глад или се движите не с този крак напред който те казват, то те могат този път да протегнат вълчата си лапа към теб.

Историята многократно е доказвала, какъв печален изход са имали страни, които  сляпо са следвали САЩ.

ООН също би трябвало да дойде на себе си.

В съответствие с мисията си по осигуряване на международния мир и сигурност, ООН трябва последователно да се съобразява с принципите за равенство на суверенните държави, залегнали в Устава на ООН. Само в този случай може да се установи световен ред върху основата на принципите за уважаване на суверенитета и ненамесата във вътрешните работи.

Не трябва да се допуска днешната ситуация, когато ООН бяга от присъщите и безпристрастност, балансираност и се превръща в поле за усилване на американския диктат и произвол.

В частност, е необходимо да се спрат грешните действия на Съвета за сигурност, които все още не са очистени от паралича на студената война, ръководещи се от анахронични стереотипи и пристрастия, като безразборно се застъпват за постоянните членове на СС на ООН и големите държави, и постоянно си затварят очите пред фактите за накърняване на националния суверенитет на малките страни от тяхна страна.

Използвайки случая, призоваваме международната общност чрез антиамериканска координация да се противодейства на проамериканската коалиция.

Нашият призив за антиамериканска координация – е призив към всички народи и страни, на които е скъп суверенитета повече от всичко, това е призив за справедливост и за обединяване на усилията по разгрома на американския империализъм по всичките краища на планетата.

Всичките страни и всичките обществени сили са призвани да влязат в антиамериканската координация, за да се защитят универсалните човешки права, които могат да живеят само в мирна и стабилна обстановка, за да се погребе завинаги американския империализъм, който се опитва да посяга върху суверенитета на други страни и е главатар на агресиите и нарушаването на правата на човека.

КНДР ще бъде рамо до рамо с всички страни, които се стремят към справедливост и истина, енергично ще води справедлива борба против заклетия враг – американския империализъм.

Антиамериканската координация, към която призоваваме, ще прерасне не на живот, а на смърт, във войната на човека срещу чудовището, на справедливостта срещу несправедливостта, на истината срещу лъжата.

В реализирането на световната антиамериканска координация неизбежно ще бъде демонстрирана невъобразимата мощ на политическите и военните сили на КНДР, в това число и на ядрените потенциали, с които тя разполага.

Повече от 20-годишната ядрена конфронтация между КНДР и САЩ доведе до създаването на сили за ядрено сдържане, до създаването на нови ракети със стратегическо и тактическо предназначение и влизането в състава на ядрените държави. А днешната коварна „правозащитна” кампания на САЩ и техните сателити предизвиква мощния пламък на антиамериканската координация в световен мащаб.

Шумотевицата около „нарушаването на правата на човека” в КНДР, които вдига САЩ е обречена на провал, понеже е измислена от отживели времето си политици, нямащи елементарни знания за предмета и е основана на бандитската, егоцентрична логика на враждебността. КНДР безпощадно ще разгроми ожесточената „правозащитна” кампания на САЩ и техните сателити и още по – силно ще защити социалистическата система, която е най-голямата ценност на гражданите и.

25 октомври 103 години от чучхе (2014 г.)

Tags: ,