ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРЕС-БЮРОТО НА ЦК НА КПГ ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ОПЕРАЦИИ В СЕКТОРА ГАЗА

КПГ осъжда престъпните военни операции на Израел в Сектора Газа. Те са свързани с опитите да се извърши обща империалистическа интервенция и да разпалят война против Сирия и Иран съгласно плановете на щабовете на САЩ, НАТО, ЕС и Израел, които активно подкрепят Турция, Саудитска Арабия и Катар.

КПГ подкрепя борбата на палестинския народ против израелска окупация за независима, жизнеспособна, суверенна палестинска държава в рамките на границите от 1967 г. със столица Източен Ерусалим.

Ние настояваме също: прекратяване създаването на заселнически райони и извеждане на заселниците, намиращи се зад границите от 67-ма година. Разрушаване на позорната стена. Предоставяне на всички палестински бежанци право за връщане в родината си, съгласно решенията на ООН.

Прекратяване на блокадата срещу палестинците на Западния бряг и в Сектора Газа. Незабавно да се освободят всички политически затворници, палестинци и други, задържани в израелски затвори. Извеждане на израелските войски от всички окупирани територии от 1967 година, включително Голанските възвишения и региона Себаа на Южен Ливан.

КПГ иска от гръцкото правителство незабавно да прекрати военното сътрудничество с Израел. Незабавно да закрие военната база в Суд и изобщо да не предоставя територията ни, пристанищата и въздушното пространство на Гърция за водене на империалистическа война против Сирия и Иран, която ще доведе до голямо кръвопролитие и вреди на народите от нашия регион, включително и за Гърция.

Атина 15/11/2012

Прес-бюро на ЦК на КПГ

Tags: