ДЕКЛАРАЦИЯ

на ПБ на ЦК на БКП

ck-bkp

  През пролетта на тази година група депутати, сполучливо наречени „психодесни”, внесе в Народното събрание проект за допълнение и изменение на наказателния кодекс, инкриминиращо ползването на комунистически символи и идеология. Това предизвика вълна от негодувание, в която взе участие и БКП с приета протестна декларация и проведен протестен митинг пред сградата на Народното събрание съвместно с БРП/к/, движение „23-ти септември” и прогресивни граждани. В резултат от тези реакции, както и поради очевидната му неадекватност проектът изобщо не стигна до обсъждане в пленарната зала, въпреки че периодично беше „притоплян” в медиите.

Обаче след загубата от дясното управление на президентските избори, към „психодесните” се присъединиха и други десни парламентарни групи и приеха на първо четене допълнения към сам по себе си абсурдния закон, обявяващ „комунистическия режим” за престъпен, които предвиждат премахването на всички комунистически символи, поставяне на табели на сгради и паметници, указващи, че са построени през онзи „мрачен период” и налагане на превратно-клеветническо изучаване на същия период в училищата. Така властниците загърбиха всички неотложни и тежки проблеми на обществото, от които те не разрешиха нито един, свалиха маската си на „демократи” и разкриха истинския си лик. След като унищожиха хиляди заводи, фабрики и предприятия, съсипаха икономиката на страната и доведоха огромното мнозинство от народа до мизерия, те искат да заличат изцяло и спомена за омразния за тях период, през който бяха отнети „човешките им права” да живеят в разкош без да работят, експлоатирайки труда на „плебеите”. Напълно се пренебрегва безспорния факт, че тези, чиито паметници искат да „лустрират” бяха съюзници в борбата на антихитлеристката коалиция, т.е. откровено се реабилитира монархо-фашисткото минало. Пренебрегва се и факта, че повечето най-висши ръководители на сегашните „десни” бяха членове на партията и са се клели в идеалите, които сега искат да забранят.

Тук вече не става дума са психични отклонения на отделни индивиди. ТОВА Е ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ!

Незабавно трябва да бъде разпуснат този вреден парламент, за да не приема повече пододобни закони. ФАШИЗМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН!

 

Tags: