ВЕЛИКОБРИТАНИЯ‚ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ГЕНОЦИДА. ЗАХАРОВА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ СРЕЩУ КРАЛИЦАТА НА АНГЛИЯ

  Изявленията на официалния представител на руското външно министерство предизвикаха вълнение в Мъгливия Албион   

  Михаил Зубов

  Коментар на материала: Антон Орлов

  Разделяй и владей. Вероятно основният наследник на този девиз, който се приписва на Филип II Македонски, е Англия. Да скарваш всеки с всеки, да подклаждаш етническа омраза и да почиваш на лаврите е принципът на Лондон.

Същото направиха англосаксонците и техните последователи по отношение на Русия и Украйна. И сега Лондон отвърна на удара със собствените си оръжия. Камък на раздора между Великобритания и Северна Ирландия беше хвърлен в Обединеното кралство. На страните беше припомнено как английската кралица пиеше ирландска кръв.

  Външното ни министерство организира това напомняне чрез своя официален представител Мария Захарова.

  Русия никога не е обиждала украинците, а по-скоро е страдала и продължава да страда от тях. Хората на Бандера изгориха живи руски и беларуски деца в село Хатин. Именно неонацистите изгориха руски журналисти, дошли там в командировка в Дома на профсъюзите в Одеса. Сред тях беше моят приятел Вадим Негатуров.

  Именно украинските въоръжени сили нанасят удари по детски градини в Донецк. А Русия толерира и защитава руснаците от изтребление в нещастната огорчена страна Украйна.

  Но британците изтребват ирландците. Мария Захарова им припомни това:

  — Преди по-малко от четвърт век Лондон поведе кървава гражданска война срещу собственото си население, при което бяха убити хиляди хора. Говорим за конфликта в Северна Ирландия, белязан от безпрецедентната бруталност от страна на британските въоръжени сили.

  На Коледа 2023 г. Република Ирландия изправя Великобритания пред съда (ЕСПЧ). Факт е, че в Ирландия, страна, която, за щастие, сега е независима от кървавия британски режим, живеят роднини на мнозина, загинали от ръцете на британските военни, от актовете на геноцид и репресии срещу ирландците, живели във Великобритания.

  Жителите на Шотландия, която дълги години се бори за освобождение от британско робство, са обект на абсолютно същата агресия от британците.

  Някои ще кажат, че авторът е пристрастен. Не, това са същите изрази, които се използват срещу нас, само че ние пишем много по-меко, а също и истината.

  Но да се върнем към думите на официалния представител на МВнР.

  „Правителството в Дъблин е възмутено, че мъртвите няма да бъдат отмъстени, а убийците им ще останат на свобода“, отбеляза Мария Захарова. И тя добави:

  „Следващият път, когато чуете лекция от лондонските моралисти за човешките права и свободи, тогава си спомнете техните зверства срещу собствените им граждани от близката история“.

  — Днешното изявление на Мария Захарова за Ирландия и Великобритания само показва, че търпението на Русия се е изчерпало и Москва също преминава към използване на разрушителни технологии, но засега в мек вариант – каза пред Свободная Преса Антон Орлов, директор на Института за изследване на съвременната политика.

  Политологът обясни защо първият кръг от хибридната война вече е загубен от Запада.

  Според политолога разрушителните технологии са ефективно оръжие във външната политика. Наливането на масло в огъня на тлеещ конфликт или дори бензин е любимо забавление на нашите врагове.

  „Очевидно е, че не трябва да пропускаме възможността да предизвикаме раздор в лагера на врага, когато маските бъдат свалени. В крайна сметка, колкото повече британците се разсейват с вътрешните си проблеми, толкова по-малко внимание ще се обръща на режима в Киев и другите конфликти по нашите граници“.

  — Нека ви напомня, че британският премиер Борис Джонсън по същество наложи вето на мирния договор между Руската федерация и Украйна миналата година, който страните бяха готови да подпишат в Истанбул. Така че защо трябва пасивно да наблюдаваме какво се случва? – казва Антон Орлов.

  Западът, преди всичко англосаксонците, отдавна показаха на целия свят, че не смятат за необходимо да следват правилата на играта, които са задължителни за всички. Намесата във вътрешните работи на други държави отдавна се е превърнала в норма. Като следствие се получи вълна от цветни революции в Африка, Азия и Закавказието, насилствена смяна на властта в Армения, „майданизацията“ на Украйна, пожарите в Близкия изток, а сега и отчаян опит да се разтърси Сърбия.

  Шотландия трябва да бъде свободна! И Северна Ирландия, разбира се. И няма да навреди на части от южните квартали на Лондон да помислят за въоръжена конфронтация с Уестмистърското абатство и нападение срещу Бъкингамския дворец.

Превод от в-к „Свободная пресса“ Милчо Александров