До другаря Роберто

ICOR

Генерален секретар на ПМЛ (Испания)

Скъпи другарю Роберто,

С огромно възмущение и гняв научаваме, че испанският съд ви осъди на две години и три месеца затвор за участие в борбата за освобождение на кюрдите. Фактът, че такава несправедлива присъда е произнесена от предпоследната съдебна инстанция, „audiencia nacional“, показва огромния интерес на испанската държава към криминализирането на вашата партия, криминализирането на пролетарския интернационализъм и комунистическата освободителна борба!

Този напреднал процес на твоето осъждане като революционер и интернационалист е израз на поврата надясно в развитието на правителствата в световната империалистическа система. Ние имаме голям респект към твоето смело държание в съда, твоята твърдост и към непоколебимата ангажираност на вашата партия към комунизма и пролетарския интернационализъм, както и към организирането на широка обществена работа.

Скъпи Роберто,

бъди сигурен, че не приемаме твоята присъда и лишаване от свобода и ще използваме възможностите си да бъдеш оправдан. Нито реакцията в Испания, нито империалистите в световен мащаб не трябва да успеят с развитието си надясно, реакционна политика и тенденция към подготовка за империалисти за война!

Пожелаваме на теб, твоите другари и твоето семейство много сила в тази сложна ситуация.

Изискваме твоето оправдаване и прекратяването на всички производства срещу други другари.

Да живее комунистическата освободителна борба! Да живее международната солидарност!

Координатори на ИКОР за Европа

Йерун Тусен и Йоахим Грисбаум

Tags: